De Siciliaanse keuken
Mary Taylor Simeti;Paperback in goede staat. Lichte gebruikssporen. Geen aantekeningen of markeringen.
Sinds vijfentwintig eeuwen heeft de bevolking van Sicilië een keuken voortgebracht die wellicht beschouwd kan worden als de basiskeuken van Europa en die in dit boek gevierd wordt als een van de oudste, meest gevarieerde en gerespecteerde keukens. Odysseus ontdekte in De Odyssee de essentie van de Siciliaanse keuken: bomen met aan hun doorbuigende takken sappige vijgen, appels en olijven, daarachter de wijngaarden met grote trossen druiven en vervolgens de vruchtbare gronden met rijen zongerijpte groenten. De Griekse, Romeinse en Arabische overheersers verrijkten de culinaire basis met nieuwe ingrediënten en bereidingswijzen, zonder echter het oorspronkelijke karakter van de keuken aan te tasten. De Siciliaanse keuken kent sobere en extravagante, eenvoudige en rijk gedecoreerde gerechten, afhankelijk van de gelegenheid die kan variëren van alledaags tot feestelijk.
Aantal beschikbaar:
1
Staat:
Goed
ISBN:
9789060976005
Taal:
nl
Jaar van uitgifte:
2001
Uitgever:
Schuyt & Co
Druk:
1e druk NL
Magazijn locatie:
H24W206
Boeknummer:
234441
Pagina's:
232
Extra korting
%
Meer boeken is meer korting!
- Vanaf 5 boeken
- Vanaf 10 boeken
- Vanaf 15 boeken
- Vanaf 20 boeken
- 5% korting
- 10% korting
- 15% korting
- 20% korting
Bekeken titels
Bekeken titels
Gratis verzending vanaf €25 (NL)
Boek2 heeft als missie veel goede boeken in omloop te houden
Ruim 18 jaar ervaring
check_circle
check_circle