Inkoop van boeken

Boek2 heeft als missie om zoveel mogelijk goede boeken in omloop te houden. In principe kunt u met al uw boeken bij ons terecht, maar wij zijn het meest op zoek naar boeken in het Nederlands en Engels op het gebied van filosofie, esoterie, persoonlijke ontwikkeling en de betere literatuur.

Maar ook boeken die geen antiquarische waarde hebben kunt u met een gerust hart bij ons inbrengen. Boek2 probeert om elk boek een nieuw leven te geven. We kunnen helaas niet voor alles betalen, de boeken die we niet los kunnen verkopen worden bijvoorbeeld nog wel bewaard om te gebruiken als boekenkastvulling of ze krijgen een tweede leven als rekwisiet voor tv-opnamen, films of toneelstukken. Daarnaast worden er met regelmaat boeken geschonken aan goede doelen.

Kortom: geen boek wordt zomaar weggegooid. 

Hoe gaan wij te werk?

Het heeft onze voorkeur dat u even wat foto's op de whatsapp zet naar ons mobiele nummer. Het liefst niet per boek, maar bijvoorbeeld per hele boekenplank, zodat wij de ruggen goed kunnen zien/lezen. Indien u in de regio Utrecht/Amsterdam woont en de collectie voldoende boeken bevat die aan onze voorwaarden voldoen, kunnen wij eventueel bij u langskomen. Voor hele mooie verzamelingen komen wij soms ook buiten de regio langs. Vervolgens maken we een selectie die wij tegen een financiële vergoeding van u kunnen overnemen. Nadat wij een overzicht hebben gemaakt, wordt alles bij elkaar opgeteld en krijgt u het totaalbedrag meteen betaald. De overige boeken, mits we er wat mee kunnen, nemen wij vaak kostenloos voor u mee. Maar het kan ook voorkomen dat het voor ons ook te veel is, maar dat tegen een vooraf bepaald uurtarief kunnen helpen om de woning alsnog leeg te maken.

U kunt uw foto('s) ook per mail sturen naar info@boek2.nl. Als uw fotobestanden erg groot zijn, kunt u gebruik maken van de website www.wetransfer.com.

Waar is Boek2 gevestigd?

Aan de Herenweg 24-III te Maarssen. Boek2 is erg makkelijk bereikbaar, het zit op vijf minuten rijden van de A2 bij Utrecht. U kunt gratis parkeren voor de deur.

Adres en contactgegevens

Boek2 Antiquariaat
Herenweg 24 - III

(Eerste pand rechts, derde deur. Even op het raam kloppen bij het kantoor)
3602 AP  MAARSSEN

Als u vragen heeft over de verkoop van uw boeken, kunt u gerust contact opnemen. Dit doet u door een e-mail te sturen naar info@boek2.nl of door te bellen met Ardi Seij, 0654 - 380 560.

Gewenste reeksen en onderwerpen

Natuurlijk zijn wij in bepaalde boeken meer geïnteresseerd dan in anderen. Om u een beetje een indruk te geven van welke boeken wij graag inkopen is hier een lijstje. Dit lijstje is niet compleet, maar is slechts een richtlijn. Het maken van een volledige lijst zou onmogelijk zijn in een vak waarin zoveel te beleven is en het is ook een beetje afhankelijk van vraag een aanbod.

Prive-Domein, Open-Domein, Grote Bellettrie serie, Baskerville Serie, Spectrum Klassieken, Perpetua Reeks, AMBO Klassiek reeks, Delta Reeks, Gouden reeks, The Franklin Library, Russische Bibliotheek, gesigneerde boeken, fotoboeken, filosofie, esoterie, persoonlijke ontwikkeling en wetenschap.

inkoop van tweedehands boeken, een voorbeeld het soort boeken dat wij graag inkopen. Op de foto ziet u een paar mooie gebonden edities met stofomslag, in dit geval essays, biografieën, literatuur.

Gewenste schrijvers

Aurelius, Paul Auster, Balzac, Thea Beckman, Blavatsky, Boenin, Bukowski, Castaneda, Celine, Richard Dawkins, Couperus (1e drukken en verzamelde werken), Dostojewski, Flaubert, Jostein Gaarder, Gogol, Eliyahu Goldratt, Gontsjarov, Gombrowicz, Knut Hamsun, W.F. Hermans, Kafka, Keats, Ljeskow, Thomas Mann, Montaigne, Nabokov, Nietzsche, George Orwell, OSHO (Bhagwan Shree Rajneesh), Konstantin Paustovskij, Pimenski, Pirandello, Preusler, Marcel Proust, Gerard en Karel van 't Reve, Rilke, Saltykow, Schopenhauer, Seneca, Spinoza, Rudolf Steiner, Toergenjew, Tolstoi, Toonder, Vasalis, Voskuil, Virginia Woolf.

inkoop van boeken voorbeeld

Wat wij niet inkopen

- oude bibliotheekboeken
- boeken of series die niet compleet zijn
- boeken met een scheve rug
- boeken die muf of naar rook ruiken
- boeken waar ongedierte in zit
- boeken met losse of ontbrekende bladzijden
- boeken met streepjes en/of aantekeningen
- streekromans
- boeken met vlekken of waterschade
- misdrukken
- studieboeken waar een nieuwe druk van is verschenen
- Duitstalige en Franstalige boeken
- boeken van Lekturama, Readers Digest of ICOB
Bezig met laden...
close

Favorietenlijst