Filteren

Verfijn je keuze in deze categorie. Zoeken op auteur, ISBN, title of trefwoord? Dat kan eenvoudig via zoeken bovenaan.

Staat
Prijsrange
  • Filter

    Reviews

    Gemiddelde score voor Boek2

    Goede communicatie,

    snelle levering en prima verpakt.

    Extra korting

    %

    Meer boeken is meer korting!

    • Vanaf 5 boeken
    • Vanaf 10 boeken
    • Vanaf 15 boeken
    • Vanaf 20 boeken
    • 5% korting
    • 10% korting
    • 15% korting
    • 20% korting

    Een joodse jongen....

    Een joodse jongen. Over de ontmoeting tussen Hitler en Wittgenstein die de loop van de geschiedenis zou veranderen

    Dikke hardback in goede staat. Rug stofomslag verkleurd.

    In EEN JOODSE JONGEN wordt voor het eerst het bewijs geleverd dat Hitlers antisemitisme ontstond uit een ontmoeting in 1904 tussen twee schooljongens in het Oostenrijkse Linz: Adolf Hitler en Ludwig Wittgenstein. Met behulp van vele documenten weet Cornish zijn stelling dat Hitler en Wittgenstein elkaar kenden goed te onderbouwen. Zo lukt het hem om Hitlers obsessie voor kunst en de muziek van Richard Wagner in verband te brengen met de familie Wittgenstein. Ook legt hij een verband met Hitlers belangstelling voor het occulte en de mystieke basis van Wittgensteins filosofie, waarnaar hij grondig onderzoek heeft verricht. In Mein Kampf schreef Hitler hoe zijn antisemitisme werd geïnspireerd door één individu in het bij zonder; de beschrijvingen van dat individu zijn in alle opzichten van toepassing op de jonge Wittgenstein.Cornish weet ook aannemelijk te maken dat Wittgenstein zich aansloot bij de Komintern om Hitler te bestrijden en dat hij voor diezelfde Komintern terugkeerde naar het Trinity College in Cambridge. Daar zou hij de mysterieuze 'vijfde man' zijn geweest die Cambridge-spionnen recruteerde en altijd verborgen is gebleven.EEN JOODSE JONGEN is gebaseerd op minutieus speurwerk met onthullende resultaten en is van essentieel belang voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de 20ste eeuw.

    Kimberley Cornish;

    € 6,00

    1491. New Revelations...

    1491. New Revelations of the Americas Before Columbus

    Dikke hardback met stofomslag in goede staat. Naam op schutblad. Enkele illustraties. Engelstalig.

    A groundbreaking study that radically alters our understanding of the Americas before the arrival of the Europeans in 1492.

    Traditionally, Americans learned in school that the ancestors of the people who inhabited the Western Hemisphere at the time of Columbus’s landing had crossed the Bering Strait twelve thousand years ago; existed mainly in small, nomadic bands; and lived so lightly on the land that the Americas was, for all practical purposes, still a vast wilderness. But as Charles C. Mann now makes clear, archaeologists and anthropologists have spent the last thirty years proving these and many other long-held assumptions wrong.

    In a book that startles and persuades, Mann reveals how a new generation of researchers equipped with novel scientific techniques came to previously unheard-of conclusions. Among them:

    • In 1491 there were probably more people living in the Americas than in Europe.
    • Certain cities–such as Tenochtitlán, the Aztec capital–were far greater in population than any contemporary European city. Furthermore, Tenochtitlán, unlike any capital in Europe at that time, had running water, beautiful botanical gardens, and immaculately clean streets.
    • The earliest cities in the Western Hemisphere were thriving before the Egyptians built the great pyramids.
    • Pre-Columbian Indians in Mexico developed corn by a breeding process so sophisticated that the journal Science recently described it as “man’s first, and perhaps the greatest, feat of genetic engineering.”
    • Amazonian Indians learned how to farm the rain forest without destroying it–a process scientists are studying today in the hope of regaining this lost knowledge.
    • Native Americans transformed their land so completely that Europeans arrived in a hemisphere already massively “landscaped” by human beings.

    Mann sheds clarifying light on the methods used to arrive at these new visions of the pre-Columbian Americas and how they have affected our understanding of our history and our thinking about the environment. His book is an exciting and learned account of scientific inquiry and revelation.

    Charles C. Mann;

    € 17,00
    € 10,00

    België, een parcours...

    België, een parcours van herinnering 1. Plaatsen van geschiedenis en expansie

    Mooi exemplaar. Dikke hardback met stofomslag in zeer goede staat. Geillustreerd. Leeslint.

    België bestaat. Het bestaat in een koning, een hoofdstad, een vlag en een volkslied, een parlement, een democratie, twee met elkaar twistende bevolkingsgroepen. Maar het bestaat vooral in de herinnering, in alles wat met de plek ‘België’ vroeger en nu is geassocieerd.

    In België, een parcours van herinnering gaan meer dan vijftig auteurs op zoek naar de plaatsen waar België ‘het meest bestaat’. Zij schrijven over de redenen waarom deze plaatsen zo belangwekkend zijn geworden, over de herdenkingen en de vieringen die de herinnering er levendig houden, over de emoties die deze plaatsen oproepen.

    De auteurs gaan op zoek naar de plaatsen van het verleden, van Bouillon tot Coburg. Zij bezoeken de plaatsen waar de expansie van het land nog steeds voelbaar is, van het koloniale museum in Tervuren tot het Atomium. Zij vervolgen hun parcours langs de plaatsen waar het land tweedracht en crisis heeft gekend: de Kapellekensbaan van Louis Paul Boon, de gesplitste universiteit van Leuven, de kazerne in Mechelen vanwaar de joden werden weggevoerd. Zij eindigen hun reis in de plaatsen waar de charme van België regeert, in Brugge bijvoorbeeld, of in de Brusselse Marollenwijk.

    Een parcours van zesenzestig plaatsen, waarlangs het geheugen van België wordt gereconstrueerd. Zesenzestig verhalen over patriottische trots, over kleine en grote vreugden, over strijdbaarheid, ontgoochelingen en pijn die nooit verdwijnt.

    Jo Tollebeek; Geert Buelens; Gita Deneckere; Chantal Kesteloot; Sophie de Schaepdrijver;

    € 10,00

    De opstand der...

    De opstand der Nederlanden

    Hardcover met stofomslag, mooi exemplaar, in zeer goede staat.

    Historisch overzicht van de beginperiode van de Tachtigjarige Oorlog, tot het jaar 1567, door de Duitse dichter en historicus (1759-1805). In 1788 verscheen in Duitsland een boek over de Nederlandse opstand tegen de Spanjaarden. De schrijver was niemand minder dan Friedrich Schiller: een van de reuzen uit de Duitse literatuur, de schepper van Wilhelm Tell,Wallenstein en natuurlijk Ode an die Freude (Alle Menschen werden Brüder).Tweehonderd jaar na Schillers dood verschijnt nu eindelijk de eerste integrale Nederlandse vertaling van zijn Geschichte des Abfalls der vereinigten Niederlande von der Spanischen Regierung.


    In de Abfall zijn twee eigenschappen van Schiller verenigd. In de eerste plaats uiteraard zijn kolossale literaire talent, waardoor hij boven al zijn tijdgenoten uitstak - met uitzondering misschien van zijn vriend Goethe. Maar de Abfall toont ook een andere, wat minder bekende kwaliteit van Schiller: zijn begaafdheid als historicus. Het boek bestaat uit een hoofdwerk en twee kleinere werken. Het hoofdwerk is de Abfall zelf, verschenen in 1788, de twee kleinere delen zijn Graaf Egmond, leven en dood (1789) en Het beleg van Antwerpen (1795). Het zijn schitterende en belangrijke boeken - wat het des te verbazingwekkender maakt dat er alleen aan het eind van de achttiende eeuw een onvolledige Nederlandse bewerking van is verschenen, die nooit meer is herdrukt. Dit boek bevat een nawoord over Schiller van mr. Eric Moesker, initiatiefnemer van deze editie en het enige Nederlandse lid van het beroemde Duitse Schillergenootschap

    Friedrich von Schiller; Wilfred Oranje (vertaling);

    € 12,99

    Achter onze bonte vaan

    Achter onze bonte vaan

    Grote softcover in redelijk goede staat. Ex libris en etiketje op binnenzijde cover. Lichte gebruikssporen. Geillustreerd.

    De AJC was een socialistische jeugdbeweging. Ze probeerde evenwicht te vinden tussen individuele ontplooiing van haar leden en gemeenschapsvorming, en heeft kans gezien om uit deze elkaar in de weg zittende principes een vruchtbaar opvoedingsmodel te ontwikkelen. Het is indrukwekkend te zien hoe dit werk met pubers en adolescenten (meisjes en jongens bij elkaar) in de praktijk leidde tot een gave gemeenschap van vrije mensen.

    Welke middelen werden toegepast? Politieke voorlichting om te beginnen. Alle leden van boven de zestien kwamen wekelijks in gesprekskernen bijeen. Verder waren er spreekbeurten, was er voorlichting in de AJC periodieken en bezochten veel AJC'ers in hun vakantie een conferentiekamp op de Paasheuvel of elders. Apart moet gewezen worden op het uitzonderlijk democratisch gehalte van de AJC. Hoewel centraal geleid, bestond de AJC uit groepen en afdelingen die zichzelf bestuurden. Het tweejaarlijkse congres benoemde en controleerde het hoofdbestuur.

    Het culturele werk stimuleerde - naast museumbezoek en het gezamenlijk bijwonen van concerten vooral het zelf doen: zang en muziek, volksdans, lekenspel, handenarbeid, sport en spel, wandelen en kamperen. En altijd waren er de mei, pinkster en vriendschapsfeesten, met elk de eigen symbolen en rituelen.

    Nadat de AJC in 1959 werd opgeheven, was het even stil. Maar al gauw kwamen de reünies. In 1977 werd de Werkgroep - kort daarna 'Stichting Onderzoek AJC gevormd, met als doel de geschiedenis van de AJC zo objectief mogelijk vast te leggen. Intussen is dat op velerlei wijze gebeurd. Tot op heden echter alleen in woorden, zij het soms met wat plaatjes. De Stichting Onderzoek AJC meende haar vijfentwintigjarige werkzaamheid nu te mogen afsluiten met een beeldverslag, zij het met wat toe lichtende teksten.

    De samenstellers van Achter onze bonte vaan hebben met deze unieke serie beelden uit alle jaren van de AJC een belangrijk document aan de eerdere boeken toegevoegd. Voor oud leden in de eerste plaats, maar zeker ook voor belangstellende buitenstaanders is het boek van grote historische betekenis.

    Noor Meilof-Witte; Jan Meilof; Joost de Moor (samenstelling);

    € 5,00
    Bezig met laden...
    close

    Favorietenlijst