Filteren

Verfijn je keuze in deze categorie. Zoeken op auteur, ISBN, title of trefwoord? Dat kan eenvoudig via zoeken bovenaan.

Staat
Prijsrange
  • Filter

    Reviews

    Gemiddelde score voor Boek2

    Goede communicatie,

    snelle levering en prima verpakt.

    Extra korting

    %

    Meer boeken is meer korting!

    • Vanaf 5 boeken
    • Vanaf 10 boeken
    • Vanaf 15 boeken
    • Vanaf 20 boeken
    • 5% korting
    • 10% korting
    • 15% korting
    • 20% korting

    Mist over Londen

    Mist over Londen

    Dikke paperback met flappen in zeer goede staat.

    Een nieuwe historische roman van de schrijver van 'Winter in Madrid'Wat zou er gebeurd zijn als Engeland had gecapituleerd in 1940... Londen, 1952. De stad ligt verscholen onder een dikke mist. Er zijn twaalf jaar verstreken sinds Engeland zich heeft overgegeven aan Duitsland en de bevolking leeft onder de bezetting. Terwijl in het oosten van Europa de oorlog tegen de Russen voortduurt, zucht de Britse bevolking onder de nazi veiligheidstroepen, worden pers en radio strikt gecensureerd en ziet men met lede ogen aan hoe de Britse Joden steeds meer beperkingen worden opgelegd. Er doen beangstigende geruchten de ronde over wat er gebeurt in de Duitse ambassade in Londen. Maar de weerstand tegen de overheersing groeit. Churchills verzetsgroep is steeds meer een doorn in het oog van de regering. Ook ambtenaar David Fitzgerald besluit bij het verzet te gaan. David wordt ingezet om contact te leggen met Frank Muncaster, een oude studievriend van hem. Frank is gedwongen opgenomen in een gesloten inrichting in Birmingham. Hij beschikt over informatie die de wereld voor altijd zal kunnen veranderen en David krijgt de taak om Frank het land uit te krijgen. Al snel raakt hij verstrikt in een web van spionage en intrige, want niet alleen de verzetsgroep weet van Franks geheim, ook de Gestapo is hem op het spoor... Wie kan David vertrouwen en zal hij zijn eigen verleden verborgen kunnen houden? C.J. Sansom (1952) ontwaakte aan het eind van zijn tienerjaren uit een kleurloze jeugd als enig kind in een gezin waar geen boeken werden gelezen. Hij promoveerde als historicus, maar ging vervolgens rechten studeren. Nadat Sansom jarenlang als advocaat had gewerkt, bood een erfenis hem de kans om de Shardlake-serie te schrijven. Deze historische thrillerreeks werd inmiddels wereldwijd met lovende kritieken overladen.Zijn eerste historische thriller 'Winter in Madrid' werd een wereldwijde bestseller.

    C.J. Sansom;

    € 7,00

    De lijst van meneer...

    De lijst van meneer Rosenblum

    Dikke paperback met flappen in zeer goede staat. Cover deels verkleurd.

    Vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog ontvluchten de Joodse Jack Rosenblum en zijn vrouw Sadie Berlijn om zich te vestigen in Londen. Bij aankomst in Engeland krijgen ze een pamflet in handen gedrukt met instructies voor immigranten hoe ze zich als Engelsen dienen te gedragen. Jack koopt Saville Row-zakenpakken en een Jaguar. Hij schaft marmelade aan bij Fortnum & Mason en leert de namen van het Britse koningshuis uit zijn hoofd. Nooit spreekt hij meer Duits, behalve wanneer hem af en toe een vloek ontsnapt. Maar het enige wat hem echt Brits zou maken het lidmaatschap van een golfclub blijft buiten zijn bereik. Na de oorlog zal geen enkele golfclub een Rosenblum toelaten. Jack laat zich echter niet uit het veld slaan; hij besluit zijn eigen golf course te bouwen.
    Sadie snapt niks van Jacks obsessie om Engelser dan de Engelsen te willen zijn, zeker niet wanneer hij een vervallen landgoed op het platteland koopt om zijn droom waar te maken. Zij wil niet vergeten wie ze zijn en waar ze vandaan komen. Ze wil de taarten bakken die ze haar vrienden in haar vaderland voorschotelde en zich verliezen in herinneringen bij fotos van haar verloren familieleden.
    Hier, in een land van mythische wolzwijnen, blauwe grasklokjes en appelcider, beginnen Jack en Sadie aan een nieuw leven
    In haar even hartverwarmende als humoristische debuutroman beschrijft Natasha Solomons het liefdesverhaal van een echtpaar dat ergens anders een opnieuw begint en zichzelf weer terugvindt.

    Natasha Solomons;

    € 8,00

    Verboden moeder

    Verboden moeder

    Dikke paperback in zeer goede staat.

    Sabine, een meisje van ruim drie jaar, wordt in Portugal ontvoerd. Samen met haar moeder Katlijn woont ze al enige tijd in een fraai huis aan de Portugese kust. Katlijn is volkomen overrompeld. Ook de vader en de grootouders van het kindje zijn ten einde raad.
    Het verhaal laat op prachtige en aandoenlijke wijze de grote directe psychische gevolgen van deze ontvoering zien en wat dat doet met het verdere leven van vooral de moeder en de vader van Sabine.
    Er begint een lange en zware zoektocht langs een weg die niemand natuurlijk had willen gaan. Door hoop gedreven blijft Katlijn de eindeloze zoektocht vervolgen, want zolang ze hoopt zal haar kind leven. Van het begin tot het eind van het verhaal wordt de lezer in spanning gehouden hoe het verder zal gaan. Wordt Sabine alsnog gevonden? Zo ja, door wie is ze dan ontvoerd? Misschien geadopteerd?

    'Verboden moeder' is gedeeltelijk autobiografisch. Auteur Mac-Leane heeft op indirecte wijze te maken gehad met de ontvoering van het driejarige Britse meisje Maddie in Portugal enkele jaren geleden. Dit gaf haar de inspiratie voor het schrijven van dit boek.

    Joke Mac-Leane (4 april 1936) woont in Rhenen. Ze werkte vele jaren als verpleegkundige. Na haar pensionering ontwaakten jeugdtalenten waardoor ze zich toelegde op schrijven. Met haar psychologische roman 'Verboden Moeder' voert ze ons mee in een van de meest schokkende situaties die een mens kan overkomen en doet ze een beroep op de diepste lagen van begrip en acceptatie in een onmogelijk dilemma.

    Joke Mac-Leane;

    € 12,00
    Bezig met laden...
    close

    Favorietenlijst