Algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden

 

Artikel 1 – Algemeen

Wij waren in 2005 het eerste bedrijf in het online-boekenvak die voor alle boeken die wij inkopen een eigen digitale foto zijn gaan maken. Dit doen wij om precies te tonen hoe de staat is van het betreffende exemplaar is, zodat teleurstelling wordt voorkomen. U krijgt ook altijd het exemplaar dat op de foto staat en op die foto kunt u zowel de rug beoordelen als de kaft zelf en ziet u ook meteen of het de juiste uitgave is voor uw collectie. Mede hierdoor is onze ervaring dat wij in de afgelopen 18 jaar nagenoeg nog nooit een boek retour hebben ontvangen. Dat komt natuurlijk ook door onze aantrekkelijke prijzen en voorwaarden. Wij hebben inmiddels meer dan 100.000 boeken verzonden en hebben een grote en trouwe klantenkring die zeer tevreden is over onze producten en diensten, waar wij natuurlijk super trots op zijn. Maar mocht het nou toch een keertje tegenzitten, dan volgt hieronder in artikel 3 ons retourbeleid.

Artikel 2 – Verzending (doorgaans dezelfde werkdag)

Bestellingen worden op basis van binnenkomst afgehandeld en op werkdagen meestal dezelfde dag nog, stevig verpakt per post verzonden. Soms staat een boek in een extern magazijn van ons, dat bezoeken wij dagelijks tot 13.30 uur. Het kan dus een keer voorkomen dat een bestelling die later dan 13.30 uur gedaan is, pas de volgende werkdag kan worden verzonden.

In het weekend zijn wij gesloten om met de kinderen op pad te gaan. 

Artikel 3 - Retourbeleid

Zichttermijn van 14 kalenderdagen.

Voor al uw bestellingen bij Boek2 geldt een zichttermijn van 14 kalenderdagen. Deze gaat in op het moment dat de bestelling in uw bezit is. Binnen deze termijn kunt uw bestelling - of een deel daarvan - zonder opgaaf van redenen aan ons retourneren. Wilt u er alstublieft rekening mee houden dat ieder boek van ons een uniek exemplaar is, waardoor het retourneren van een bestelling voor ons veel werk en kosten met zich meebrengt? Om te zorgen dat iedere klant tevreden is, maken wij van ieder boek dat wij inkopen een aparte foto en een duidelijke omschrijving.

Tijdens de zichttermijn dient u zorgvuldig om te gaan met de boeken en met de originele verpakking. U dient de bestelling slechts in die mate uit te pakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of u de boeken wenst te behouden. De door ons gebruikte verpakking is speciaal afgestemd op de zending en dient ter bescherming tijdens het transport. Indien u gebruikt wilt maken van uw herroepingsrecht, dient u de boeken – indien redelijkerwijze mogelijk - in onbeschadigde en originele verpakking te retourneren binnen de gestelde termijn van 14 dagen.

Het recht op gratis verzending komt te vervallen indien het boekenbedrag na retourbetaling onder de 25 euro komt. Indien dit het geval is, dan wordt het retourbedrag met 6 euro verminderd om de verzendkosten die wij hebben gemaakt alsnog te compenseren.

Retourzendingen geschieden voor rekening en risico van de klant.
Indien u uw bestelling terugstuurt, zijn de verzendkosten daarvan dus voor uw eigen rekening. De verzendkosten zijn afhankelijk van het formaat van de zending en de wijze van verpakking en kunnen binnen Nederland oplopen tot zo´n 14,00 EURO. Onvoldoende gefrankeerde zendingen worden geweigerd. Voor retourzendingen vanuit het buitenland kunnen deze kosten zelfs oplopen tot zo´n 35,00 EURO. Bij twijfel kunt u daarom vooraf beter eerst even contact met ons opnemen, zodat wij u goed kunnen adviseren (info@boek2.nl).

Terugbetaling binnen 30 dagen na ontvangst van de retourzending.
Indien de boeken onbeschadigd retour zijn gekomen, wordt het aankoopbedrag - of een deel daarvan - binnen 30 dagen terugbetaald. U dient bij uw retour duidelijk uw IBAN nummer en de tenaamstelling van de rekeninghouder te vermelden, zodat wij de terugbetaling zonder problemen in orde kunnen maken.

Adres voor uw retourzending.

BOEK2 ANTIQUARIAAT
t.a.v. Ardi Seij
HERENWEG 24 - III
3602AP  MAARSSEN

Indien u vragen heeft, kunt u voordat u iets retour zendt contact met ons opnemen via mail (info@boek2.nl) of per telefoon (06-54380560), zodat wij u kunnen adviseren hoe u dit zo eenvoudig mogelijk kunt organiseren. Het is verstandig om de track en trace code van uw retourzending even te bewaren tot wij uw zending hebben ontvangen.

Mocht het een keer voorkomen dat het ontvangen exemplaar grote gebreken heeft die niet vermeld stonden in de omschrijving, neemt u dan even contact met ons op via mail of telefoon. Wij zullen dan in overleg met u een passende oplossing zoeken.

Artikel 4 – Privacy

In het kader van de nieuwe privacywetgeving laten wij u weten hoe Boek2 met uw persoonsgegevens omgaat. Wij beschikken over uw naam, adres en e-mailadres voor het verzenden van onze bestellingen. Wij doen verder niets met deze gegevens en stellen deze niet aan derden ter beschikking. Er vindt door ons geen koppeling plaats met uw eventuele social media profiel. Dat betekent dat wij géén toegang hebben tot andere informatie over u. Op elk moment kunt u ons verzoeken om uw account te verwijderen door een email te sturen aan info@boek2.nl.  

Artikel 5 – Marge-regeling

Al onze prijzen zijn netto in euro, zonder btw specificatie vanwege de marge-regeling, waarbij wij de btw niet per item mogen specificeren. U kunt na uw bestelling een margefactuur dowloaden voor uw eigen administratie.


 Boek2 koopt en verkoopt tweedehand boeken

Artikel 4 - Bedrijfsgegevens

Boek2 Antiquariaat
Herenweg 24 - III
3602 AP  MAARSSEN

Kamer van Koophandel: 30202564
Vestigingsnr. 000007782918 (KVK UTRECHT)
BTW nummer: NL002048077B96

Telefoonnummer: 06-54 380 560

E-mailadres: info@boek2.nl

(LET OP: Afhalen van uw bestelling is op verzoek mogelijk)
Bezig met laden...
close

Favorietenlijst