Filteren

Verfijn je keuze in deze categorie. Zoeken op auteur, ISBN, title of trefwoord? Dat kan eenvoudig via zoeken bovenaan.

Staat
Prijsrange
  • Filter

    Reviews

    Gemiddelde score voor Boek2

    Goede communicatie,

    snelle levering en prima verpakt.

    Extra korting

    %

    Meer boeken is meer korting!

    • Vanaf 5 boeken
    • Vanaf 10 boeken
    • Vanaf 15 boeken
    • Vanaf 20 boeken
    • 5% korting
    • 10% korting
    • 15% korting
    • 20% korting

    Society 3.0. A smart,...

    Society 3.0. A smart, simple, sustainable and sharing society

    Mooi exemplaar. Dikke paperback met flappen in zeer goede staat.

    Society 3.0 is een hoopvol lees- en doeboek voor iedereen die zich realiseert dat onze huidige samenleving toe is aan een nieuw waardesysteem. Society 3.0 biedt visie en vraagt om visie. Alles in dit lekker leesbare boek draait om jou als wereldmens en jouw rol in Society 3.0, een aanlokkelijk perspectief.

    Durf jij het nog grotendeels regenteske Nederland aan te pakken?

    Deel 1 brengt je verbijstering en onbehagen, met scherpe ironische observaties van ongelooflijke maar ware schaamteloosheden in onze maatschappij. Hier moet iets gebeuren.

    Voeg jij waarde toe met behulp van internet en de sociale media?

    In deel 2 rolt Internet als een Tsunami over je heen. Als we op deze golf goed surfen dan creëren we de transitie van productieketens naar waardenetwerken; met wereldmensen als de sociaal ondernemende knooppunten. Waardecreatie door dynamische peer-to-peer verbindingen: zo bouwen we samen aan een nieuwe orde van samen leven en samen werken. Die heet Society 3.0 en bevat de Interdependente Economie als niet te stuiten krachtbron. De grote les: wees zoveel mogelijk jezelf, en knoop de eigenaardigheden van je medemensen creatief en constructief aan elkaar.

    Bouw je mee aan vernieuwende organisatievormen?

    Deel 3 promoveert jou tot `mee-maker van Organisatie 3.0. Het bevat praktische lessen voor wereldmensen die zich vandaag al kunnen manifesteren als visiegedreven leiders.

    Ronald van den Hoff;

    € 7,50

    Het verraad van het...

    Het verraad van het Noorderkwartier

    Dikke paperback in redelijk goede staat. Rug leesvouwen.

    'Ik vond zeer weinig huizen tussen Haarlem en Amsterdam die niet verbrand waren. Ik zag ook onderweg, tussen kadavers van beesten die hier en daar lagen, een naakt mens in het midden van de weg liggen, nagenoeg in het spoor van de wagens. Deze was geheel door de zon verdord, vrijwel geplet, zodat een bedaard mens moest schrikken als hij dit zag.' In het voorjaar van 1575 werden de bewoners van Hollands Noorderkwartier - het gebied ten noorden van Amsterdam - opgeschrikt door een dreigende Spaanse invasie. De Nederlandse Opstand was enkele jaren eerder uitgebroken. Tot dusver waren alle pogingen van de regering van Filips II om de Oranjegezinde rebellen uit dit waterrijke en afgelegen gebied te verlagen vergeefs geweest. Ditmaal deed het gerucht de ronde dat zich onder de oorlogsmoede bevolking verraders bevonden, die samenspanden om de vijand binnen te laten. Een aantal landlopers en boeren werd opgepakt; zij werden op de pijnbank gelegd, gedwongen de namen van hun opdrachtgevers te noemen, gevonnist en ter dood gebracht. Het spoor leidde ten slotte naar Jan Jeroensz., een advocaat uit Hoorn. In Het verraad van het Noorderkwartier wordt verteld hoe Jan Jeroensz. dankzij grote persoonlijke moed en een ongebroken vertrouwen in het recht aan zijn belagers wist te ontkomen. Voor het eerst wordt hier de Nederlandse Opstand beschreven uit het gezichtspunt van de gewone bevolking van stedelingen, boeren, vagebonden en op de vlucht geslagen katholieke geestelijken. Voor hen was de Opstand geen heroïsche vrijheidsstrijd, maar een doodgewone, 'smerige' oorlog. Het ging er niet om die oorlog te winnen: het ging erom hem te overleven.

    Henk van Nierop;

    € 6,00

    Oorlog om Holland,...

    Oorlog om Holland, 1000-1375

    Dikke paperback in goede staat. Lichte gebruikssporen. Geillustreerd.

     'Oorlog is niets anders dan onenigheid of een conflict, dat ontstaan is omdat enkele dingen het ongenoegen van de menselijke wil hebben veroorzaakt, met als gevolg dat dit conflict tot een redelijke oplossing zal worden gebracht', aldus Honoré Bouvet in zijn Arbre des Batailles uit 1387. Op religieuze taferelen na, is op middeleeuwse miniaturen geen enkel onderwerp zo vaak afgebeeld als oorlog. Ook in Holland kreeg men van hoog tot laag met oorlog te maken. Maar liefst acht van de ruim twintig graven en gravinnen die Holland tussen de tiende en de veertiende eeuw bestuurden, vonden hierdoor de dood. Ondertussen groeide het graafschap, gestuwd door de motoriek van de krijg, uit tot het machtigste gewest van de Noordelijke Nederlanden. De Graaf beschrijft in zijn bijzonder boeiende studie de oorlogen die om Holland gevoerd zijn tussen 1000 en 1375: de Stichtse conflicten, het conflict Zeeland bewester Schelde, de Westfriese guerilla, de slag bij Staveren en de Hollandse successie-oorlogen (de Loonse oorlog en de eerste fase van de Hoekse en Kabeljauwse Twisten). De Graaf analyseert de strijd op twee niveaus. Het eerste is dat van de grand strategy: het grote geheel van politieke, economische, sociale en mentale ontwikkelingen in middeleeuwse tijd en ruimte. Het tweede niveau is dat van de militaire strategie, de krijgsoperatiën, de combats. Door deze methode is het mogelijk inzicht te krijgen zowel in de longue durée, de schijnbaar onbeweeglijke geschiedenis van het Hollandse landschap, als in de politieke en sociaal-economische lange termijnontwikkelingen. Oorlog om Holland belicht tegelijkertijd het vorstendom in wording en de in het strijdgewoel verwikkelde mens.

    Uit de serie Middeleeuwse studies en bronnen. Dit is deel 38.

    Ronald de Graaf;

    € 8,50

    Wilhelmina: De jonge...

    Wilhelmina: De jonge koningin - Krijgshaftig in een vormeloze jas [set van 2]

    Set van 2 dikke paperbacks in goede staat. Geillustreerd

    Honderd jaar geleden lag Nederland aan de voeten van de jonge koningin Wilhelmina. Queen Pretty Face noemden Amerikaanse kranten haar. Zij was de enig overgebleven vertegenwoordiger van het huis van Oranje en pas achttien jaar toen zij in 1898 de troon besteeg. Zij zou een halve eeuw koningin blijven.

    De jonge koningin is het eerste deel van een tweedelige biografie over Wilhelmina. Het beschrijft de jeugd en de opvoeding van de jonge prinses, haar bewogen huwelijk met de Duitse hertog Hendrik en haar persoonlijke invloed op het regeringsbeleid tot het einde van de Eerste Wereldoorlog. Met haar ministers kwam zij herhaaldelijk in conflict. Over deze hele periode viel de schaduw van de aartsrepublikein Troelstra, die in 1918 een mislukte greep naar de macht deed.

    De Tweede Wereldoorlog staat centraal in deel twee van de monumentale biografie van koningin Wilhelmina. In de vijf jaar van haar ballingschap in Engeland beleefde zij de somberste en mooiste uren van haar lange regering. In Londen was zij de stem van het vrije en strijdende Nederland, de moeder van de Engelandvaarders, maar ook de kampioen van een politiek vernieuwingsstreven dat haar met het kabinet in hevig conflict bracht. Wilhelmina deed van deze bewogen jaren verslag in talloze brieven aan prinses Juliana in Canada. Die brieven worden hier voor het eerst gepubliceerd, naast andere stukken uit haar persoonlijk archief waartoe Cees Fasseur als eerste onbeperkt toegang tot had. Ook de periode tussen de wereldoorlogen komt tot leven. Wilhelmina's zoektocht naar een geschikte huwelijkspartner voor haar dochter, de geldzorgen van prins Hendrik, haar reizen en politieke bemoeienissen, worden meeslepend verteld. Helder, diepgravend, gedetailleerd en tegelijk panoramisch wordt het beeld van deze vorstin en haar tijd geschetst.

    Nooit eerder verscheen een zo indringende levensgeschiedenis van een Nederlandse vorstin.

    Cees Fasseur;

    € 9,50

    The Monk and the Riddle

    The Monk and the Riddle

    Engels. Gebonden met omslag, in zeer goede staat

    This book describes how one Silicon Valley insider has blazed a path of professional - and personal - success playing the game by his own rules. Silicon Valley is filled with garage-to-riches stories and hot young entrepreneurs with big ideas. Yet even in this place where the exceptional is common, Randy Komisar is a breed apart. Currently a "Virtual CEO" who provides "leadership on demand" for several renowned companies, Komisar was recently described by the "Washington Post" as a "combined professional mentor, minister without portfolio, in-your-face investor, trouble-shooter and door opener." But even more interesting than what he does is how - and why - he does it. Komisar has found a way to turn an ambitious and challenging work life into his life's work."The Monk and the Riddle" is unlike any other business book you've read. Transcending the typical "leadership book" model of lists and frameworks on how to succeed in business, "The Monk and the Riddle" is instead a lively and humorous narrative about the education of a unique Valley insider. It unfolds over the course of an ongoing dialogue between Komisar and would-be entrepreneurs, "Lenny and Allison," and is at once a portal into the inner workings of Silicon Valley - from how startups get launched to how venture capitalists do their deals to how plans get prepared and pitched - and a deeply personal account of how one mover and shaker found fulfillment, not in work's rewards but in work itself.As the narrative follows Komisar through meetings with venture capitalists and eager entrepreneurs, and as his conversations with Lenny evolve toward a resolution, "The Monk and the Riddle" imparts invaluable lessons about the differences between leadership and management and passion and drive, and about the meaning of professional and personal success. "When all is said and done," writes Komisar, "the journey is the reward."

    Randy Komisar Kent L. Lineback Kent Lineback ;

    € 14,50

    The Craft of Strategy...

    The Craft of Strategy Formation

    Gebonden met omslag, Engels, in zeer goede staat

    Formulating a strategy is one of the most important but also one of the most difficult challenges faced by businesses: How may one translate a concern into a structured issue and the hypotheses for addressing that issue? How should one approach the designing and executing of the analyses through which these hypotheses can be tested, thus creating the insights from which new strategic options can be developed? And how can one identify the “best bets” from among the many different strategic options available, and determine how these may be translated into a coherent business strategy that the organization and its stakeholders can buy into?

    This book helps to answer these questions for the senior manager responsible for company strategy; the project manager who’s been asked to chart and defend a new strategic course of action; and the student wishing to “learn the ropes” of strategy-creation. This book offers no theoretical strategy “frameworks”. Nor does it propagate a specific strategy of any kind. It is, quite simply, a “cook book” describing a step-by-step, focused and fast approach for creating a new strategy at medium-sized and large businesses. It is a proven method used by top management consultants to help clients develop new strategies.

    The Craft of Strategy Formation provides a crisp account of the consecutive steps to take (and pitfalls to watch out for) when typically vague business concerns need to be translated into actionable strategy fast. Featuring the tried-and-tested analytical and organizational approach of top management consultants, this integral account of how strategy is crafted in practice offers a welcome break from traditional handbooks featuring largely isolated frameworks, tools and cases; highly theoretical academic treatises; and largely anecdotal “infotainment” books for the general reader.

    Eric Wiebs Marc Baaij Bas Keibek Pieter Witteveen ;

    € 15,00

    Super Crunchers

    Super Crunchers

    Gebonden met stofomslag, in zeer goede staat. In het Engels. 

    Why would a casino try and stop you from losing? How can a mathematical formula find your future spouse? Would you know if a statistical analysis blackballed you from a job you wanted?

    Today, number crunching affects your life in ways you might never imagine. In this lively and groundbreaking new book, economist Ian Ayres shows how today's best and brightest organizations are analyzing massive databases at lightening speed to provide greater insights into human behavior. They are the Super Crunchers. From internet sites like Google and Amazon that know your tastes better than you do, to a physician's diagnosis and your child's education, to boardrooms and government agencies, this new breed of decision makers are calling the shots. And they are delivering staggeringly accurate results. How can a football coach evaluate a player without ever seeing him play? Want to know whether the price of an airline ticket will go up or down before you buy? How can a formula outpredict wine experts in determining the best vintages? Super crunchers have the answers. In this brave new world of equation versus expertise, Ayres shows us the benefits and risks, who loses and who wins, and how super crunching can be used to help, not manipulate us.

    Gone are the days of solely relying on intuition to make decisions. No businessperson, consumer, or student who wants to stay ahead of the curve should make another keystroke without reading Super Crunchers.

    Ian Ayres ;

    € 11,50

    New World of...

    New World of Indigenous Resistance

    Paperback in zeer goede staat. Prima exemplaar. Engelstalig.

    Indigenous societies today face difficult choices: can they develop, modernize, and advance without endangering their sacred traditions and communal identity? Specifically, can their communities benefit from national education while resisting the tendency of state-imposed programs to undermine their cultural sovereignty, language, and traditions? According to Lois Meyer and Benjamín Maldonado, these are among the core questions being faced by indigenous societies whose comunalidad—or communal way of life—is at odds with the dictates of big business and the social programs of the state.

    To explore these issues in depth, Meyer and Maldonado conducted a series of dialogues with Noam Chomsky, and invited numerous organizers and intellectuals from indigenous communities of resistance to comment. In three in-depth conversations, Chomsky offers poignant lessons from his vast knowledge of world history, linguistics, economics, anti-authoritarian philosophy and personal experience, and traces numerous parallels with other peoples who have resisted state power while attempting to modernize, develop, survive, and sustain their unique community identity and tradition. Following the interviews are commentaries from more than a dozen activists and intellectuals from the Americas, who speak from their on-the-ground experiences and work with indigenous communities in Mexico, Bolivia, Argentina, Peru.

    Noam Chomsky; Lois Meyer; Benjamin Maldonado;

    € 15,00
    Bezig met laden...
    close

    Favorietenlijst