Filteren

Verfijn je keuze in deze categorie. Zoeken op auteur, ISBN, title of trefwoord? Dat kan eenvoudig via zoeken bovenaan.

Staat
Prijsrange
 • Filter

  Reviews

  Gemiddelde score voor Boek2

  Goede communicatie,

  snelle levering en prima verpakt.

  Extra korting

  %

  Meer boeken is meer korting!

  • Vanaf 5 boeken
  • Vanaf 10 boeken
  • Vanaf 15 boeken
  • Vanaf 20 boeken
  • 5% korting
  • 10% korting
  • 15% korting
  • 20% korting

  Gebak met geschiedenis

  Gebak met geschiedenis

  Mooi exemplaar. Grote hardback als nieuw. Rijkelijk geillustreerd.

  Om duimen en vingers van af te likken. Het luchtige schuimgebakje Meringue zou omstreeks 1720 ontworpen zijn door een meneer Gasparini in het Zwitserse Meiringen. Keizerin Elisabeth van Rusland hield bijzonder van schuimgebak. In het midden van de achttiende eeuw liet ze haar koks ronde meringuekoekjes maken die perfect in haar mond pasten. Ze noemde ze 'baisers' (kusjes). Pain à la Grecque heeft niets te maken met Griekenland, maar wel met brood voor de armen die door de paters Augustijnen van de Brusselse Wolvengracht werd uitgedeeld: 'Pain de la Grecht' of brood van de gracht. Peperkoek bevat geen peper, maar wel kruiden. Peper was in de Middeleeuwen gewoon een algemene naam voor exotische specerijen. Vlechtbrood vindt zijn oorsprong in het begin van de Indo-Europese beschaving. Wanneer de man stierf, moest de vrouw hem volgen in het graf. Omdat dit een te barbaarse maatregel was, sneed men de vlechten van de vrouw af en legde men die in het graf. Gaandeweg werden de haarvlechten vervangen door 'broodvlechten'. Gebak met geschiedenis brengt naast de leuke verhalen ook het lekkerste recept van die beroemde taart of dat overheerlijke koekje. Daarvoor snuisterde de auteur in historische kookboeken om het meest authentieke recept te vinden. De mooie foto's doen je gewoonweg watertanden en geven zin om meteen met de deegrol aan de slag te gaan. Robert Inghelram, een bakker in hart en nieren, heeft een vreemde hobby: hij is al jaren gefascineerd door het verhaal achter de taarten, gebakjes, koekjes, ingrediënten. Je valt van de ene verbazing in de andere. Een Merveilleux- of een Misérable-gebakje, een taartspie van een Saint-Honorétaart: je zal er nooit meer zomaar van snoepen. Vanaf nu weet je dat er een gebakje met geschiedenis op je bord ligt.

  Robert Inghelram;

  € 9,50

  Naar koude kusten...

  Naar koude kusten 1990-1992

  Prima exemplaar. Paperback in zeer goede staat.

  Als kind ontdekte Eerde Beulakker dat dagdromen het gewone bestaan ruimschoots in schoonheid overtreft. Op een dag stapte Hedwig van den Brink aan boord, vol reiservaring, onrusten en op zoek naar het ongewone. De plannen voor een verre tocht waren snel gesmeed.

  De auteur en zijn vrouw zeilden gedurende een ijzige winter kriskras door de Falklandarchipel. Ze troffen er een half miljoen schapen en tachtig gezinnen, die alles haatten wat Argentijns was.
  Onder in de zuidpunt van Zuid-Amerika voer het Nederlandse zeiljacht langs de gletsjerkusten van het fameuze Beagle Canal en zette de bemanning zowel voet aan wal te Ushuaia, de zuidelijkste stad van de wereld, als op Isla Hornos met het klif Kaap Hoorn. Op 21 december 1991, de eerste zomerdag van het zuidelijk halfrond, zeilde het Hollandse koppel, nu in gezelschap van een Engelse zeiler-arts, Antarctica binnen. Het leek op het openen van het deksel van een vrieskist. Wetenschappers, pinguïns en toeristen volgden elkaar in de sneeuw met argusogen.

  Toen kwam de ultieme realisatie van kinderlijk dagdromen. Het jacht Teake Hadewych volgde tot in details het kielzog van Sir Ernest Shackleton, de Britse ontdekkingsreiziger die in 1916 van Elephant Island naar South Georgia zeilde in een sloepje, zevenhonderd mijl over de onbekende Scotia Sea, om na een jammerlijk mislukte expeditie hulp te halen.
  Eerde, Hedwig en Richard identificeerden zich te midden van ijs en kou wekenlang met hun antiheld en bereikten het eiland South Georgia - waarmee ze tevens het gruwelijkste slagveld qua walvisuitroeiing betraden. Op weg naar huis werd in de oceaan tegen het vulkaaneiland Tristan da Cunha geankerd en thee gedronken bij afstammelingen van de Katwijker visser Pieter Groen, voor wie de bewoonde wereld op vierduizend kilometer afstand ligt.

  Eerde Beulakker;

  € 5,99
  € 4,00
  Bezig met laden...
  close

  Favorietenlijst