Boek2 Antiquariaat

Bij Boek2 staat de liefde voor het tweedehands boek centraal. Boek2 is ruim 18 jaar geleden opgericht door Ardi Seij. Hij begon in 2005 met de inkoop en verkoop van tweedehands boeken vanuit zijn eigen winkeltje aan de Utrechtse Voorstraat. Inmiddels is Boek2 al weer enkele jaren geleden verhuisd naar een groter bedrijfspand aan de Herenweg in Maarssen. Hier is meer ruimte om de constante stroom van nieuw binnenkomende boeken te coördineren en deze boeken vervolgens te kunnen verkopen aan geïnteresseerden. Ook is er op deze locatie alle ruimte voor de werk- en kantoorplekken.

Onze boeken worden in principe online verkocht, maar kunnen op verzoek ook afgehaald worden in Maarssen. Omdat we inmiddels diverse magazijnen hebben, zorgen wij dat de boeken vast voor u klaarstaan. Maar let op, we hebben GEEN winkel waar u kunt snuffelen, dus alleen als boeken zijn gereserveerd vooraf, kunnen wij u helpen.

De boeken die Boek2 verkoopt, verkeren vanzelfsprekend in goede staat. Als klant weet u altijd wat u in huis haalt: van elk boek dat te koop staat, vindt u een foto op de website en klanttevredenheid staat bij ons bovenaan. Wij hebben inmiddels al duizenden positieve beoordelingen op sites als boekwinkeltjes, bol.com en books in Belgium.

Bijzonder is dat Boek2 probeert om elk ingekocht boek een nieuw leven te geven. Op de website ziet u de vele boeken die voor de losse verkoop geschikt zijn, maar dat geldt niet voor elk boek dat binnenkomt. Boeken die niet los verkocht kunnen worden krijgen een andere functie. Zij worden bijvoorbeeld gebruikt als boekenkastvulling voor hotels of krijgen een tweede leven als rekwisiet voor tv-opnamen, films of toneelstukken. Daarnaast worden er met regelmaat boeken geschonken aan goede doelen. Kortom: geen boek wordt zomaar weggegooid.

Ardi Seij

Ardi Seij (1971), oprichter van Boek2, is niet altijd werkzaam geweest in de antiquarische boekensector. Na het afronden van de opleiding Technische Bedrijfskunde, maakte hij oorspronkelijk carrière in de ICT. In 1998 besloot hij zijn ware droom na te jagen en gooide hij het roer om. Ardi heeft zijn toenmalige baan opgezegd om te kunnen doen wat hij altijd al ambieerde: zich in het buitenland vestigen en daar handelen in kunst, tweedehands meubels en boeken.

Vlak voordat hij emigreerde kwam Ardi er tijdens een bijzondere ontmoeting achter dat het tweedehands boekenvak hem in de genen zit. Op zijn 27e verjaardag stond, geheel onverwachts, zijn biologische vader op de stoep. Het was een eerste ontmoeting tussen beide mannen en er bleken verrassend veel gelijkenissen aan te wijzen tussen de levens van de twee. De vader van Ardi besloot twintig jaar eerder eveneens om zijn baan in de ICT op te geven en een eigen tweedehands boekenzaak te beginnen. Die boekenzaak heeft hij ruim 35 jaar gehad. Inmiddels is hij daarmee gestopt en helpt hij Ardi met de inkoop van boeken voor Boek2.

Ardi heeft drie jaar in het buitenland gewerkt. Eerst in Schotland, later in Nieuw-Zeeland. Bij terugkomst in Nederland kwam de oprichting van Boek2 tot stand. Boek2 bestaat nu 18 jaar en Ardi is nog elke dag blij met de carrièreswitch die hij heeft gemaakt. Met een team van medewerkers doet wat hij het liefste doet: mooie boeken verkopen aan boekenliefhebbers. Zijn missie? Zoveel mogelijk boeken in omloop houden.

Bedrijfsgegevens

Boek2 Antiquariaat
Herenweg 24 - III
3602 AP  MAARSSEN

Kamer van Koophandel: 30202564
Vestigingsnr. 000007782918 (KVK UTRECHT)
BTW nummer: NL002048077B96

Telefoonnummer: 06-54 380 560

E-mailadres: info@boek2.nl

(LET OP: Afhalen van uw bestelling is alleen op verzoek mogelijk)

 

Bezig met laden...
close

Favorietenlijst