Filteren

Verfijn je keuze in deze categorie. Zoeken op auteur, ISBN, title of trefwoord? Dat kan eenvoudig via zoeken bovenaan.

Staat
Prijsrange
 • Filter

  Reviews

  Gemiddelde score voor Boek2

  Goede communicatie,

  snelle levering en prima verpakt.

  Extra korting

  %

  Meer boeken is meer korting!

  • Vanaf 5 boeken
  • Vanaf 10 boeken
  • Vanaf 15 boeken
  • Vanaf 20 boeken
  • 5% korting
  • 10% korting
  • 15% korting
  • 20% korting

  Recht en vrijheid

  Recht en vrijheid

  Paperback met flappen als nieuw. Met illustraties van Ruben L. Oppenheimer.

  Wat hebben dopingtests in de wielersport, de verzamelwoede van Google en de geluidscontouren van Schiphol gemeen? Ze roepen vragen op over het rechtsgehalte en de toepasbaarheid van het recht. Bepalend daarvoor is respect voor de vrijheid van de burger. Die staat niet alleen op het spel bij de grote juridische dossiers zoals euthanasie, terrorismebestrijding of de minderhedenproblematiek, maar ook bij praktische zaken als dopingtests en geluidsnormen. Frank Kuitenbrouwer analyseert aan de hand van actuele thema's waar het recht en de vrijheid elkaar versterken of met elkaar botsen.

  Recht & Vrijheid is een keuze van de beste juridische columns die Frank Kuitenbrouwer over deze thema's schreef voor NRC Handelsblad onder de titel Lex et Libertas. Hij behandelt vooral kwesties die onderbelicht dreigen te blijven. Met name de schending van privacy en andere burgerrechten in onze digitale samenleving zit hem hoog. Recht & Vrijheid is een boek voor juristen en voor niet-juristen. Het zet juristen aan het denken over de grote thema's in hun vak. En het geeft niet-juristen op uiterst toegankelijke wijze inzicht in de mechanismen van het recht.

  Frank Kuitenbrouwer (1940) schreef meer dan dertig jaar voor NRC Handelsblad over juridische zaken. Als commentator schreef hij honderden van de ongesigneerde 'hoofdredactionele commentaren' die verschijnen onder het motto Lux et Libertas. Kuitenbrouwer studeerde rechten in Utrecht en was in 1982 de eerste winnaar van de Persprijs Jacques van Veen voor justitieverslaggeving. In 1990 was hij in Utrecht gasthoogleraar informatica en recht (Belle van Zuijlenleerstoel). Hij publiceerde in 1991 het boek Het recht om met rust gelaten te worden. Over privacy. Op de radio was hij regelmatig te horen in het legendarische programma Welingelichte kringen.

  Frank Kuitenbrouwer;

  € 5,00

  Ego`s en andere...

  Ego`s en andere ongemakken

  Hardcover, in goede staat. Geen naam voorin.

  Bundeling columns die eerder verschenen in Psychologie Magazine en Intermediair.

  We herkennen vaak wel de opgeblazen ego`s van anderen, maar niet die van onszelf. Treffend beschrijft Roos Vonk de dwalingen van de menselijke geest, zoals de illusie dat je later wel tijd hebt, waarom seks op economie lijkt, waarom slijmen werkt, hoe machtige mensen hun realiteitszin verliezen, hoe bonussen het ego behagen en de wijsheid ondermijnen, waarom politici discussiëren over besluiten die ze allang genomen hebben, waarom mensen volharden in onbeantwoorde liefdes, waarom brainstormen effectief líjkt maar het niet is, waarom `jezelf zijn` zo moeilijk is, en vele andere herkenbare psychologische verschijnselen uit het dagelijks leven.
  Met haar brede kennis van zaken en inzicht in de menselijke natuur houdt ze de lezer een ontnuchterende spiegel voor en laat ze zien: je bent net als iedereen. Ze doet dat zo verfrissend en luchthartig dat iedere lezer zijn menselijke gebreken met alle plezier zal herkennen. Dit boek is gebaseerd op haar veelgelezen columns voor Psychologie Magazine en Intermediair, waarover lezers al jaren zeer enthousiast zijn.
  Roos Vonk ontneemt mensen hun illusies, maar ze doet dat op troostrijke wijze. Peter ter Horst, hoofdredacteur Intermediair.
  Roos Vonk is hoogleraar Sociale Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is zij freelance trainer en adviseur. Ze heeft ruime ervaring met coachen en adviseren, en weet haar inzicht in alledaagse strubbelingen feilloos te integreren met wetenschappelijke kennis over de menselijke natuur

  Roos Vonk; Claudie de Cleen (illustraties);

  € 5,00
  Bezig met laden...
  close

  Favorietenlijst