Filteren

Verfijn je keuze in deze categorie. Zoeken op auteur, ISBN, title of trefwoord? Dat kan eenvoudig via zoeken bovenaan.

Staat
Prijsrange
 • Filter

  Reviews

  Gemiddelde score voor Boek2

  Goede communicatie,

  snelle levering en prima verpakt.

  Extra korting

  %

  Meer boeken is meer korting!

  • Vanaf 5 boeken
  • Vanaf 10 boeken
  • Vanaf 15 boeken
  • Vanaf 20 boeken
  • 5% korting
  • 10% korting
  • 15% korting
  • 20% korting
  € 7,50

  Paardenbijters en...

  Paardenbijters en mensentreiters

  Paperback in goede staat. Snedes licht roestvlekkerig, verder netjes. Geillustreerd.

  Eekhoorntjesbrood bij het Galileïplantsoen, Harig breeksteeltje in de Czaar Peterstraat, Gekweekte champignon op de Ceintuurbaan. Niet bij de groentenman, maar tussen straattegels rond het plantgat van een iep. Een stad als Amsterdam blijkt over een onverwachte rijkdom aan paddestoelen te beschikken. Champignons in de Jordaan laat zien hoeveel er valt te ontdekken. Of het nou in een stadstuintje is, op de voormalige spuitvelden van het Westelijk Havengebied of in de vele Amsterdamse stadsparken.

  Paddestoelen hebben nog altijd iets geheimzinnigs. Door hun plotselinge verschijnen, de soms bizarre vormen en vaak opvallende kleuren spreken ze tot de verbeelding. In vroeger tijden werden paddestoelen geassocieerd met duistere krachten. Wetenschappelijke kennis heeft voor nieuwe inzichten gezorgd, maar dat maakt hun voorkomen en groeiwijze niet minder intrigerend.

  Nooit eerder is er in een stedelijk gebied op zo'n schaal naar paddestoelen gekeken. Grachtentuinen, rommelbosjes, wegbermen en vuilstorten; elke uithoek is bezocht. Aan dit boek ligt meer dan vijf jaar intensief onderzoek ten grondslag. De resultaten zijn verrassend. Niet minder dan tweehonderd Rode Lijstsoorten werden in Groot-Amsterdam aangetroffen. Hieronder zitten zelfs paddestoelen die in ons land als uitgestorven werden beschouwd.

  De totaallijst achter in dit boek telt 1.106 soorten. Hiervan worden er meer dan driehonderd uitgebreid besproken. Van veel soorten is een verspreidingskaartje opgenomen, waardoor in één oogopslag vaak al duidelijk wordt hoe rijk een stad als Amsterdam aan paddestoelen is

  Martin Melchers; Martin Soesbergen; Geert Timmermans (red.);

  € 5,00
  Bezig met laden...
  close

  Favorietenlijst