Het Snoepers Leesboek Het Snoepers Leesboek Paperback, in goede staat. Geillustreerd. Leuk cadeautje voor iemand die van snoepjes en lezen houdt. Geen naam voorin, net exemplaar. Jeanne Roos (samengesteld door); € 4,00 In winkelwagen
Recepten Huishoudschool Recepten Huishoudschool Voorin de vermelding Sinterklaas 1940, boven- en onderkant rug rafelig, verder vrijwel ongeschonden, kleur- en z-w. illustraties, in goede staat Laan van Meerdervoort 's Gravenhage Stoll, F.M. en W.H. de Groot; € 20,00 In winkelwagen
Handboek voor gezond... Handboek voor gezond leven Paperback, in zeer goede staat Patrick Holford; € 3,50 In winkelwagen
Waarom Franse vrouwen... Waarom Franse vrouwen niet dik worden Paperback, in zeer goede staat Beschrijving van een gezond eet- en drinkpatroon aan de hand van de paradox dat Franse vrouwen uitgebreid eten, niet sporten, wijn drinken en toch slank blijven. Met recepten. Mireille Guiliano ; € 4,50 In winkelwagen
Ingredienten Ingredienten Hardcover, 28 x 23 cm., in zeer goede staat Het boek van Albert Heijn over bekende en minde bekende ingredienten en de invloedrijke keukens van overal ter wereld Anneke Ammerlaan (red.); € 7,50 In winkelwagen
Superdiners Superdiners Mooi exemplaar. Hardback met stofomslag en leeslint als nieuw. Geillustreerd. Elke dag een lekkere en gezonde maaltijd in een handomdraai! In Superdiners staan meer dan 130 smaakvolle recepten voor snelle en gezonde, maar bovenal lekkere, maaltijden. Na Supersalades en Superstarters is de formule voor een superdiner volgens 'de David Bez-methode' bekend: je kiest de basis en vult dit aan met groenten, kruiden of kiemen en een proteïnerijke topping. Alle maaltijden zijn in een handomdraai te maken en kennen een alternatief. Bouw een maaltijd met vlees of vis om in een volwaardige vegetarische of veganistische variant. Met Superdiners kun je eindeloos variëren en moeiteloos een geweldige maaltijd bereiden. De gerechten zijn ingedeeld op soepen en voedzame maaltijden, aangevuld met basisrecepten voor dressings, sauzen, bouillon, pesto's en fermentatierecepten. Met Superdiners was het nog nooit zo makkelijk om elke dag een lekkere, gezonde en snelle maaltijd op tafel te toveren. David Bez; € 8,99 In winkelwagen
Made at home Made at home Dikke grote hardback in goede staat. Aantekening op schutblad. Verder netjes. Fraai geillustreerd. Met leeslint. 'Ik voel mij op meerdere plekken thuis'. Voor mij is thuis Noord-Italië, waar ik mijn jeugd doorbracht. Thuis is Londen, waar ik woon en werk in mijn restaurant Locanda Locatelli. Met mijn collega's die als een familie voor mij zijn. En thuis is nu ook Puglia, Zuid-Italië, waar op een klif boven de zee ons vakantiehuis staat.Dit boek is een verzameling van alle gerechten waarvan ik thuis altijd geniet met de mensen om wie ik geef. We eten de favoriete salade van mijn vrouw Plaxy (met wortel, appel, chili en munt), Toscaanse tomatensoep, frisse lenterisotto met gorgonzola, een hele gebakken vis, de ossobuco van mijn grootmoeder en de baci di dama, de chocolade 'dameszoenen' die me doen herinneren aan mijn kinderjaren.'Giorgio Locatelli is een van de bekendste Italiaanse chefs. Hij begon in 2002 zijn restaurant Locanda Locatelli in Londen, dat met een Michelinster werd bekroond. Zijn boek Made in Italy werd in 2007 alom geprezen als hét nieuwe standaardwerk over de Italiaanse keuken. Giorgio Locatelli; € 14,50 In winkelwagen
Kook! Op eigen benen... Kook! Op eigen benen met Fokke en Sukke Paperback in zeer goede staat. Rug licht verkleurd. Geillustreerd. Eenvoudige recepten voor kamerbewoners. Corry Duquesnoy; Margriet Mulder; € 5,00 In winkelwagen
De Hollandse keuken... De Hollandse keuken van Artacasa - Artacucina 4 Mooi exemplaar. Hardback als nieuw. 2 leeslinten. Fraai geillustreerd. Wiebke van der Scheer; Margre Mijer; € 17,95 In winkelwagen
Groentje in de... Groentje in de moestuin - met 70 seizoensrecepten Mooi exemplaar. Paperback met flappen als nieuw. Geillustreerd. Al jaren geldt Groentje in de moestuin als een absolute klassieker, een pleidooi voor zelf telen dat elke tuinder, debuterend en doorgewinterd, een hart onder de riem steekt. In haar Haarlemse volkstuintje doorgrondt Alma Huisken de essentie van dagelijkse voeding, waarbij ze ons laat delen in tegenslag en succes én vele op ervaring gestoelde tips geeft. De toon is nu eens lyrisch, dan weer hilarisch. Ze poot jonge slaplantjes 'als een dubbele rij groene knopen op een zwartfluwelen vest', draait zichzelf als een mummie vast in klimdraad en weet talloze onkruidsoorten uiterst praktisch te benutten: die stopt ze in de sla. De foto's van Doortje Stellwagen onderstrepen al deze belevenissen op sprankelende wijze en geven er tegelijkertijd een warme, eigen kijk op. De boodschap van het boek is helder: moestuinieren brengt enorm veel plezier, voldoening en verbinding met de aarde, of je nu start op een stadsbalkon driehoog achter of als gevorderde stug doorkweekt in een beeld van een tuin. Deze nieuwe, volledig herziene uitgave is uitgebreid met vele handige tuin- en kooktips en pakkende foto's. Alma Huisken ; € 12,00 In winkelwagen
Mijn keuken van de zon Mijn keuken van de zon Prima exemplaar. Dikke hardback met stofomslag in zeer goede staat. Fraai geillustreerd in kleur. 2 leeslinten. Een nieuwe kijk op de mediterrane keuken: lekkere vegetarische gerechten waar de vreugde van afstraalt. Genieten hoort net zozeer bij de streken rond de Middellandse Zee als zonneschijn en zorgeloosheid. Dat bewijst Virginie Besançon met haar recepten. Ze heeft de uitbundigheid van de producten van de zon verrassend uitgebuit. Haar hapjes, gerechten en desserts hebben een betoverende melange van smaken, zijn eenvoudig te bereiden en ze zijn met liefde gemaakt. Dat zie je, dat proef je. Virginie Besancon; € 12,00 In winkelwagen
Vis uit onze zee Vis uit onze zee Mooi exemplaar. Groter formaar hardback als nieuw. Geillustreerd. Kadowaardig. Nathan Outlaw laat in Vis uit onze zee zijn moderne kijk op vis zien. Het bereiden van eerlijk en in het seizoen gevangen vis is namelijk helemaal niet moeilijk, en het resultaat is spectaculair! Voor elke vissoort, van platvis tot schaaldieren, geeft Outlaw uitleg: wanneer is welke vis te koop, hoe is die het best te bereiden en wat is er het lekkerst bij? Daarnaast natuurlijk veel verrassende recepten, van snelle gerechten voor doordeweeks tot de spectaculaire gerechten uit zijn restaurant. Nathan Outlaw; € 11,99 In winkelwagen
Herrie in de keuken Herrie in de keuken Mooi exemplaar. Grote hardback als nieuw. Geillustreerd. Wat doe je als televisiezender RTL 5 je vraagt om een reddingsboei te zijn voor op drift geraakte restaurants? In het diepe springen en er wat van maken. Want het televisieprogramma 'Herrie In De Keuken' bood mij niet alleen een kans om onderhoudende televisie te maken. Ik kon ook een groot publiek echte kwaliteit voorschotelen. Eten is voor mij leven. Waarom je tijd verdoen met een bord inteeltparkiet als je je tanden ook in een gezonde Mechelse koekoek kunt zetten? Met dit boek doen we het televisieprogramma nog eens dik over. De kwaliteit van het vlees spettert de pagina's af, je kunt bijna je haren kammen in de glanzende ogen van de verse kabeljauw. Zulke producten leg ik graag op het bord. Ik ben blij dat ik dankzij 'Herrie" meer mensen heb kunnen overhalen om hetzelfde te doen.Herman den Blijker Herman den Blijker; Jaap van Rijn; € 5,00 In winkelwagen
Hoge hakken, Lekker vega Hoge hakken, Lekker vega Mooi exemplaar. Hardback als nieuw. Geillustreerd. Speciaal voor iedereen die niet iedere dag vlees of vis wil eten. Want met een dag in de week geen vlees of vis doe jezelf, de dieren én het klimaat een lol. Niet-vegetariërs hebben vaak moeite om een lekkere maaltijd te maken zonder vlees of vis. Daarom staat dit boek vol recepten die snel klaar zijn; voor drukke en minder drukke dagen. Makkelijke salades, dinertjes voor je vriendinnen, recepten voor slome zondagen, de worstloze barbecue en voor een fijn vakantiegevoel: een heel hoofdstuk met Italiaanse recepten. Ja groen = groenten = gezond maar geen nood, het hoofdstuk met zoete toetjes is weer lekker dik! Kook ze. Petra de Hamer; Tal Maes; € 5,99 In winkelwagen
Boer en kok Boer en kok Mooi exemplaar. Hardback met stofomslag als nieuw. Geillustreerd. Camilla Comins; Russell Wasserfall; € 9,50 In winkelwagen
Gebak met geschiedenis Gebak met geschiedenis Mooi exemplaar. Grote hardback als nieuw. Rijkelijk geillustreerd. Om duimen en vingers van af te likken. Het luchtige schuimgebakje Meringue zou omstreeks 1720 ontworpen zijn door een meneer Gasparini in het Zwitserse Meiringen. Keizerin Elisabeth van Rusland hield bijzonder van schuimgebak. In het midden van de achttiende eeuw liet ze haar koks ronde meringuekoekjes maken die perfect in haar mond pasten. Ze noemde ze 'baisers' (kusjes). Pain à la Grecque heeft niets te maken met Griekenland, maar wel met brood voor de armen die door de paters Augustijnen van de Brusselse Wolvengracht werd uitgedeeld: 'Pain de la Grecht' of brood van de gracht. Peperkoek bevat geen peper, maar wel kruiden. Peper was in de Middeleeuwen gewoon een algemene naam voor exotische specerijen. Vlechtbrood vindt zijn oorsprong in het begin van de Indo-Europese beschaving. Wanneer de man stierf, moest de vrouw hem volgen in het graf. Omdat dit een te barbaarse maatregel was, sneed men de vlechten van de vrouw af en legde men die in het graf. Gaandeweg werden de haarvlechten vervangen door 'broodvlechten'. Gebak met geschiedenis brengt naast de leuke verhalen ook het lekkerste recept van die beroemde taart of dat overheerlijke koekje. Daarvoor snuisterde de auteur in historische kookboeken om het meest authentieke recept te vinden. De mooie foto's doen je gewoonweg watertanden en geven zin om meteen met de deegrol aan de slag te gaan. Robert Inghelram, een bakker in hart en nieren, heeft een vreemde hobby: hij is al jaren gefascineerd door het verhaal achter de taarten, gebakjes, koekjes, ingrediënten. Je valt van de ene verbazing in de andere. Een Merveilleux- of een Misérable-gebakje, een taartspie van een Saint-Honorétaart: je zal er nooit meer zomaar van snoepen. Vanaf nu weet je dat er een gebakje met geschiedenis op je bord ligt. Robert Inghelram; € 9,50 In winkelwagen
Wijnen met een lange neus Wijnen met een lange neus hardcover in zeer goede staat Hans Melissen ; € 4,00 In winkelwagen
Maak van de noot een... Maak van de noot een deugd Mooi exemplaar. Hardback als nieuw. Fraai geillustreerd. Winnaar van de Gourmand Award voor het mooist geïllustreerde kookboek ter wereld! Hoe smaakt kruidnotenlikeur? Of toast met pepernotenpaté? En heb je ooit kruidige gehaktballen gegeten met kruidnoottiramisu als toetje? Maak van de noot een deugd verandert het klassieke handje kruidnoten in de basis voor de lekkerste gerechten. Met recepten van bekende keukenhelden als Pierre Wind, Siemon de Jong (Taarten van Abel) en Ronald Giphart. Marije Sietsma; Karin Sitalsing; Helga de Graaf; € 6,00 In winkelwagen
Het basiskookboek Het basiskookboek Dik gebonden boek, 29 x 23 x 4 cm., in zeer goede staat. Ammerlaan, Anneke; en vele anderen; € 10,00 In winkelwagen
Groente en fruit van A... Groente en fruit van A tot Z. 40 recepten waarbij je niets weggooit Hardcover, in nieuwstaat Dupuis-Gaulier, Sophie; € 5,00 In winkelwagen
The Book of Jewish... The Book of Jewish Food. An Odyssey from Samarkand to New York Dikke hardback in goede staat. Snedes licht roestvlekkerig. Naam op schutblad. Verder netjes. Geillustreerd. Engelstalig. The Book of Jewish Food traces the development of both Ashkenazic and Sephardic Jewish communities and their cuisine over the centuries. The 800 magnificent recipes, many never before documented, represent treasures garnered by Roden through nearly 15 years of traveling around the world. Includes 50 photos and illustrations. Claudia Roden; € 29,50 In winkelwagen
Easy@home, Back to... Easy@home, Back to basics met Ilse Prachtexemplaar. Hardback in zeer goede staat. Minieme beschadiging aan band, verder als nieuw. Fraai geillustreerd. Eerlijk, makkelijk, gezellig en snel klaar Hoe kan ik makkelijk een rollade maken? Hoe begin ik aan een lekkere bouillon? Welk deel van de kip gebruik ik in mijn wok? Of hoe krijg ik een krokant korstje aan de vis? Omdat niet iedereen als kind naast zijn moeder in de potten stond te roeren, geeft Ilse D’hooge in Easy@home. Back to Basic naast 50 gloednieuwe recepten ook de basis van het koken mee, en helemaal passend in onze huidige leefwereld. Geen uren in de keuken, maar toch verfijnde gerechten door op de juiste manier te werk te gaan. Ilse D`Hooge; € 6,99 In winkelwagen
Scampi Scampi Mooi exemplaar. Paperback als nieuw. Geillustreerd. Scampi’s op tafel: elke dag een beetje feest! Scampi’s zijn een echte publiekslieveling in onze keuken: je maakt er makkelijke gerechten mee die snel klaar zijn en niet eens zo duur. Scampi’s zijn ook het perfecte ingrediënt om mee te experimenteren, en ze zijn echt in staat je gerechten net die extra twist te geven. In dit Scampi-kookboek staan makkelijke familierecepten van bij ons en uit de wereldkeuken, voor elke smaak, voor jong en oud: van de heerlijke Italiaanse risotto met scampi’s over de knapperige Vietnamese lenterolletjes met scampi’s en een pittige Peruviaanse ceviche tot een hartverwarmende Scandinavische soep met scampi’s. Scampi’s: niet moeilijk te bereiden en succes verzekerd! Sophie Matthys; € 5,99 In winkelwagen
Natuurlijke verleiders Natuurlijke verleiders Hardcover, schutblad beschreven, in goede staat Josef Neumayer ; € 4,00 In winkelwagen
Kokende vrouwen Kokende vrouwen Mooi exemplaar. Grote softcover met stofomslag in zeer goede staat. Geillustreerd. Zo’n vijftig carrièrevrouwen (meesterkoks, journalistes en tv-personalities zoals Dieuwertje Blok, Marjan Berk en Astrid Joosten) vertellen het verhaal over hun relatie met koken in combinatie met hun carrière. Bovendien presenteren zij originele en vooral heel persoonlijke receptuur. Henriette Klautz; Erna van den Berg; € 7,50 In winkelwagen
Gastronomisch woordenboek Gastronomisch woordenboek Gebonden met stofomslag, in goede staat Tony Dumoulin ; € 6,50 In winkelwagen
Visrecepten van... Visrecepten van Italiaanse osteria's Mooi exemplaar. Zeer forse hardback als nieuw. Met leeslint. Jacques Meerman (vertaling); € 24,00 In winkelwagen
Vegetarisch uit eten Vegetarisch uit eten Paperback in goede staat. Leeslint. Fraai geillustreerd. Ton de Zeeuw; Robert van der Aa; € 5,00 In winkelwagen
Lekker eten in je eentje Lekker eten in je eentje Halflinnen. Kleine, geillustreerde hardback met leeslint. Nagenoeg als nieuw. Culinaire miniaturenreeks Deel 24. Elly Hobe; € 6,00 In winkelwagen
Recepten uit... Recepten uit grootmoeders tijd Mooi exemplaar. Kleine hardback, nagenoeg als nieuw. Culinaire miniaturenreeks Deel 25. Bertie van Hoogevest-Helms; € 6,00 In winkelwagen
Je bent om op te vreten Je bent om op te vreten Mooi exemplaar. Kleine, geillustreerde hardback als nieuw. Met illustraties van Kristin Labuch. Gisela Allkemper; € 4,50 In winkelwagen