Filteren

Verfijn je keuze in deze categorie. Zoeken op auteur, ISBN, title of trefwoord? Dat kan eenvoudig via zoeken bovenaan.

Staat
Prijsrange
 • Filter

  Reviews

  Gemiddelde score voor Boek2

  Goede communicatie,

  snelle levering en prima verpakt.

  Extra korting

  %

  Meer boeken is meer korting!

  • Vanaf 5 boeken
  • Vanaf 10 boeken
  • Vanaf 15 boeken
  • Vanaf 20 boeken
  • 5% korting
  • 10% korting
  • 15% korting
  • 20% korting

  De apocalyps van Johannes

  De apocalyps van Johannes

  Paperback in zeer goede staat.

  De Apocalyps van Johannes is een bizar boek. Het heet Openbaring' en de geheimen van het leven en de toekomst onthullen. Het intrigerende en mysterieuze karakter van het boek heeft mensen door de eeuwen heen geprikkeld. Tegelijk is het een prooi van allerlei roofzuchtige sekten geworden. Inspelend op vage en ongearticuleerde stemmingen van angst en ondergang in de cultuur - die ook met het oog op het jaar 2000 weer de kop opsteken - zijn zij met hun versimpelde uitleg vaak bezweken voor de verleiding die juist dit boek van de bijbel met zich meebrengt. En toegegeven, in ons complexe en snel veranderende tijdsgewricht, waarin de grote samenhang en het zicht op het geheel en de zin van de geschiedenis voor zeer velen totaal ontbreken, is het aanlokkelijk om in kort bestek een draaiboek voor het eind der tijden in handen te hebben.

  Om de pracht en kracht van dit fantastische boek te ervaren, kun je niet om een aantal fundamentele vragen heen over de betekenis van symboliek en beeldspraak. Het wil als totaalcompositie in nauwe samenhang met het Oude Testament gelezen worden. Alleen zo kunnen tot karikaturen verworden misverstanden uit de weg geruimd worden over het eind der tijden en een zogenaamd wraaklustige God die met hemels geweld schoon schip op aarde zou maken. De Apocalyps vormt met het oog op problemen van onze tijd een bron van inspiratie, omdat het de machtsvraag centraal steit. Wie heeft de touwtjes in handen? Hoe krijg je zicht op een andere, menselijkere wereld?

  Jos de Heer;

  € 6,50

  Surprised by Hope

  Surprised by Hope

  Mooi exemplaar. Dikke paperback als nieuw. Engelstalig.

  What do Christians hope for? To leave this wicked world and go to 'heaven' For the 'kingdom of God' to grow gradually on earth? What do we mean by the 'resurrection of the body', and how does that fit with the popular image of sitting on clouds playing harps? And how does all this affect the way we live in the here and now? Tom Wright, one of our leading theologians, addresses these questions in this provocative and wide-ranging new book. He outlines the present confusion about future hope in both church and world. Then, having explained why Christians believe in the bodily resurrection of Jesus himself, he explores the biblical hope for 'new heavens and new earth', and shows how the 'second coming' of Jesus, and the eventual resurrection, belong within that larger picture, together with the intermediate hope for 'heaven'. For many, including many Christians, all this will come as a great surprise. Wright convincingly argues that what we believe about life after death directly affects what we believe about life before death. For if God intends to renew the whole creation - and if this has already begun in Jesus' resurrection - the church cannot stop at 'saving souls', but must anticipate the eventual renewal by working for God's kingdom in the wider world, bringing healing and hope in the present life. Lively and accessible, this book will surprise and excite all who are interested in the meaning of life not only after death but before it.

  Tom Wright;

  € 11,50

  Het rijk van Christus...

  Het rijk van Christus als historische realiteit, Calvijns anti-apocalyptische uitleg van het boek Daniël

  Mooi exemplaar. Dikke hardback als nieuw. Met een Engelstalig samenvatting.

  Op 12 juni 1559 begon Calvijn met zijn colleges over het boek Daniël. De publicatie daarvan droeg hij op aan de vervolgde protestanten in Frankrijk. De spanningen rond
  de religieuze en politieke situatie in Calvijns vaderland waren juist in deze jaren hoog opgelopen. In deze studie wordt gekeken in hoeverre en op welke wijze Calvijns uitleg van het profetische boek Daniël gestempeld is door de tijd waarin hij bezig was met de exegese van het boek. Ook wordt onderzocht hoe zijn uitleg de toehoorders, en via hen de kerken van de reformatie in Frankrijk, heeft beïnvloed.
  De auteur schetst de historische context van de Praelectiones over Daniël en besteedt aandacht aan de plaats van Calvijns colleges in zijn werk in Genève. Verder analyseert hij de Daniëluitleg van twee tijdgenoten, Melanchrhon en Oecolampadius, waarbij overeenkomsten en verschillen met Calvijns exegese in kaart worden gebracht. Ten slotte wordt een analyse gegeven van Calvijns uitleg van het thema regnum Christi.
  Het boek sluit af met een beschouwing waarin duidelijk wordt gemaakt dat Calvijn in de laatste jaren van zijn leven niet radicaler, maar eerder voorzichtiger is geworden. Hij probeerde zijn volgelingen voor opstand te bewaren en leerde ze geduldig hun kruis te dragen tot God hen bevrijden zou in het eeuwige rijk van zijn heerlijkheid.

  M. A. van den Berg;

  € 7,50
  Bezig met laden...
  close

  Favorietenlijst