Canon Van De Europese Poezie

Ilja Leonard Pfeijffer; Gert Jan de Vries;

Prachtexemplaar. Forse hardback, linnengebonden, met stofomslag en leeslint, zo goed als nieuw. Dit betreft de Luxe gebonden editie, waarin de gedichten ook in de oorspronkelijke taal worden gepresenteerd.

De Europese literatuur is rijk. Onoverzichtelijk rijk. En vooral nogal onoverzichtelijk. Dat inspireerde de poëziekenners Ilja Leonard Pfeijffer en Gert Jan de Vries ertoe om eens wat orde aan te brengen. Bij deze presenteren ze hun complete overzicht van 3000 jaar Europese poëzie. De beste 500 gedichten uit de traditie die op de uiterste zuidoostgrens van Europa begon met Homerus en die zich in de loop van dertig eeuwen uitstrekte tot Poesjkin in het Europese noordoosten, Sylvia Plath en Carlos Drummond de Andrade in Zuid Amerika.

De canon van de Europese poëzie omvat uitsluitend literaire evergreens. Talloze onontkoombaar klassieken, maar uiteraard ook de nodige verrassende nieuwkomers in deze top 500 aller tijden. Dit zijn de gedichten waar het om draait: natuurlijk Pindaros en Petrarca, maar even vanzelfsprekend Jakob Bohme, Charles Baudelaire, Osip Mandelstam, Anthonis de Roovere, Lope de Vega, Robert Zimmerman, Paul van Ostaijen en Paul Celan. Geen how to bluff your way into, maar het echte werk: het boek dat alle literatuur overzichten overbodig maakt.

€ 85,00

Gratis verzending > 25€ (NL)

Aantal beschikbaar:

1

Staat:

Als nieuw

ISBN:

9789029082006

Taal:

nl

Jaar van uitgifte:

2008

Uitgever:

MEULENHOFF

Druk:

eerste druk

Magazijn locatie:

H24P926A

Boeknummer:

235804

Pagina's:

1501

Extra korting

%

Meer boeken is meer korting!

  • Vanaf 5 boeken
  • Vanaf 10 boeken
  • Vanaf 15 boeken
  • Vanaf 20 boeken
  • 5% korting
  • 10% korting
  • 15% korting
  • 20% korting

Gemiddelde score voor Boek2

Goede communicatie,

snelle levering en prima verpakt.

Bekeken titels

Bekeken titels

Gratis verzending vanaf €25 (NL)

Boek2 heeft als missie veel goede boeken in omloop te houden

Ruim 18 jaar ervaring 

Bezig met laden...
close

Favorietenlijst