Zijde

Alessandro Baricco;

Klein formaat hardcover met stofomslag. Op het schutblad is een boodschap geschreven door de vorige eigenaar. Dit is de uitgave zonder illustraties, het is een dun boekje, maar met een grootste inhoud. Echt een aanrader voor wie van diepzinnige levenswijsheid houdt.

Op zijn handelsreizen naar Japan ontmoet een 19e-eeuwse Fransman een mysterieuze vrouw. De betoverende novelle Zijde (1997) betekende de definitieve doorbraak van de Italiaanse auteur Alessandro Baricco. Het boek werd in 1998 uitgeroepen tot ‘Booksellers International Book of the Year’. Het verhaal speelt in de tweede helft van de negentiende eeuw. De economie van het Zuidfranse dorpje Lavilledieu draait helemaal om de productie van zijde. Door een ziekte onder de zijderupsen, traditioneel aangevoerd uit Egypte en Turkije, moet men de eitjes voor de rupsen daarom helemaal uit Japan gaan halen. In die tijd nog een mysterieus en geheimzinnig land. De grenzen voor niet-Japanners zijn nog maar net geopend. Hervé Joncour wordt vanuit Lavilledieu vier keer op expeditie gestuurd om de eitjes te gaan halen. Elke keer raakt raakt hij meer in de ban van een intrigerende, jonge vrouw, tevens de echtgenote van handelaar van wie hij de eitjes van de zijderupsen koopt. Een ingenieus en wonderschoon vertelt verhaal vol verlangen en onbereikbaarheid, dat zowel ratio als gevoel aan het wankelen brengt.


Alessandro Baricco toont bouwt met weinig woorden prachtige, levensechte personages. De 65 kleine hoofdstukjes bouwen een oosters sprookje, vol sensuele, exotische symboliek. Een 'zijde' zacht, poëtisch kleinood, met een haast onvermijdelijke, tragische en ontnuchterende ontknoping. In 2007 is het boek verfilmd door de Franse regisseur Francois Girard met Michael Pitt en Keira Knightley in de hoofdrollen. Het boek is echter 1000 keer beter en intrigerender dan de film!

€ 4,00

Gratis verzending > 25€ (NL)

Aantal beschikbaar:

1

Staat:

Goed

ISBN:

9789044504057

Taal:

nl

Jaar van uitgifte:

2007

Uitgever:

De Geus

Druk:

11e druk

Magazijn locatie:

H24P534A

Boeknummer:

235983

Pagina's:

120

Extra korting

%

Meer boeken is meer korting!

  • Vanaf 5 boeken
  • Vanaf 10 boeken
  • Vanaf 15 boeken
  • Vanaf 20 boeken
  • 5% korting
  • 10% korting
  • 15% korting
  • 20% korting

Gemiddelde score voor Boek2

Goede communicatie,

snelle levering en prima verpakt.

Bekeken titels

Bekeken titels

Gratis verzending vanaf €25 (NL)

Boek2 heeft als missie veel goede boeken in omloop te houden

Ruim 18 jaar ervaring 

Bezig met laden...
close

Favorietenlijst