Filteren

Verfijn je keuze in deze categorie. Zoeken op auteur, ISBN, title of trefwoord? Dat kan eenvoudig via zoeken bovenaan.

Staat
Prijsrange
  • Filter

    Reviews

    Gemiddelde score voor Boek2

    Goede communicatie,

    snelle levering en prima verpakt.

    Extra korting

    %

    Meer boeken is meer korting!

    • Vanaf 5 boeken
    • Vanaf 10 boeken
    • Vanaf 15 boeken
    • Vanaf 20 boeken
    • 5% korting
    • 10% korting
    • 15% korting
    • 20% korting

    Als de wereld vergaat,...

    Als de wereld vergaat, ga ik naar Nederland

    Hardback in zeer goede staat.

    De grote Duitse schrijver Heinrich Heine zou eens hebben opgemerkt: “Als de wereld vergaat, dan ga ik naar Nederland. Want daar gebeurt alles altijd vijftig jaar later.” Waarschijnlijk heeft Heine dat helemaal nooit gezegd, maar de uitspraak is algemeen bekend geworden en maakt tegenwoordig haast deel uit van het collectieve bewustzijn van de Nederlanders. Hier gebeurt alles altijd vijftig jaar later. Een geruststellende gedachte. Of toch niet?

    Er zijn vele manieren om een geschiedenis van Nederland te schrijven. Jan Blokker jr. neemt de lezer mee langs tientallen meer of minder bekende uitspraken van Nederlanders en van beroemde buitenlandse bezoekers aan de Lage Landen. Er ontstaat een rijk en afwisselend beeld van een eigenaardige verzameling mensen die samengedreven wonen in een splinter van noordwest Europa.
    Sommige buitenlanders getuigen van hun bewondering voor dit volk, anderen van hun afkeer. En vrijwel steeds is er sprake van opperste verbazing. Hoe kan dat? Hoe kunnen mensen daar leven en waarom doen ze zo raar. Het is aan de lezer om een antwoord te vinden op die vragen.

    Jan Blokker jr. was leraar geschiedenis in Amsterdam. Enige tijd was hij rector van een school in het noorden van het land. Hij publiceerde gedichten en een novelle. Met zijn vader en zijn broer schreef hij Het vooroudergevoel. De vaderlandse geschiedenis en Er was eens een god. Bijbelse geschiedenis.

    Jan Blokker jr.;

    € 4,00

    Alfred Douglas, De...

    Alfred Douglas, De boezemvriend van Oscar Wilde

    Linnen band. Hardback met leeslint in goede staat. Stofomslag ontbreekt. Binnenwerk netjes. Met een voorwoord van Gerrit Komrij.

    'Wat vreemd te moeten leven in een land waar de cultus van schoonheid en de passie der liefde infaam worden bevonden. Ik haat Engeland; ik kan het er enkel uithouden omdat jij er woont.' Dat schreef Oscar Wilde aan Lord Alfred Douglas, bijgenaamd 'Bosie'(1870-1945), zijn jonge minnaar, zoon van de excentrieke markies van Queensberry, een edelman die hun geruchtmakende verhouding met lede ogen aanzag, en door wie de beroemde schrijver geprovoceerd werd tot het aanspannen van een rampzalig proces wegens smaad. Het jaar 1895, voor Wilde zo glorieus begonnen met de première van twee van zijn komedies An Ideal Husband en The Importance of Being Earnest, markeerde niet slechts het abrupte einde van de carrière van 'de hogepriester der Decadenten', ook voor diens discipel, Alfred Douglas, zou het leven nooit meer hetzelfde zijn. Hij noemde het ooit 'zo melodramatisch als een roman van Balzac', en de juistheid van deze vergelijking blijkt overduidelijk uit deze eerste Nederlandstalige biografie van Lord Alfred. Het is een kroniek van hartstocht en jaloezie, van intriges en rechtszaken, van trouw en verraad. Het boek breekt een lans voor Douglas, een markante figuur die beslist zijn tekortkomingen had, maar wiens kwaliteiten tot op de dag van vandaag onderbelicht zijn gebleven. Rehabilitatie van deze dichter baant ook de weg voor de appreciatie van zijn verzen. In Nederland wekten zij destijds de bewondering van kenners als P. C. Boutens, E. du Perron en P. N. van Eyck. Douglas' geciseleerde gedichten - waaronder 'Two Loves', met daarin de fameuze regel 'I am the Love that dare not speak its name' - zijn tegenwoordig alleen antiquarisch, en met moeite, verkrijgbaar. In deze leemte voorziet Alfred Douglas. De boezemvriend van Oscar Wilde door de opname in een appendix van een ruime keuze uit zijn poëtisch oeuvre.

    Caspar Wintermans;

    € 5,00

    Slavernij

    Slavernij

    Mooi exemplaar. Paperback als nieuw. Fraai geillustreerd.

    Tijdens de koloniale slavernij zijn miljoenen mensen gereduceerd tot het bezit van een ander. Van slechts een deel van alle betrokkenen zijn hun levensverhalen te achterhalen. Het Rijksmuseum stelt in een tentoonstelling tien historische personen centraal, bekende en minder bekende. Met deze persoonlijke blik wil het museum de slavernij van gezichten voorzien en de universele, tijdloze relevantie van deze geschiedenis invoelbaar maken. Hoe moeten we ons het harde leven voorstellen van een man in slavernij op een plantage in Brazilië in de zeventiende eeuw? Of het luxe leven van een Nederlandse slavenhandelaar in diezelfde tijd? Of dat van een vrouw die kans zag de plantage te ontvluchten? In deze rijk geïllustreerde publicatie worden de levens van tien personen beschreven die deel uitmaakten van de Nederlandse koloniale slavernijgeschiedenis en die centraal staan in de tentoonstelling Slavernij in het Rijksmuseum. We maken onder anderen kennis met de Afrikaanse João Mina die op een suikerplantage in Brazilië werkte, met Jonas Witsen, eigenaar van een plantage in Suriname, Untung Surapati, die zich aan slavernij ontworstelde en in Indonesië een nationale held werd, en met de illustere One-Tété Lokhay, die een inspiratiebron was voor de mensen die het slavernijsysteem op Sint Maarten tot stilstand brachten. Door hun verhalen krijgt de geschiedenis reliëf en krijgen we beter zicht op het systeem van slavernij, de ervaring ervan, en hoe mensen toen dachten over vrijheid. In het slotessay wordt de balans opgemaakt: waar staan we anno 2020 in onze omgang met het koloniale slavernijverleden? De tentoonstelling concentreert zich op de Nederlandse betrokkenheid bij slavenhandel en slavernij. De Nederlandse koloniale periode staat centraal, van de 17de tot en met de 19de eeuw, zowel in de driehoek Nederland-Afrika-Amerika, als in de landen rondom de Indische Oceaan waar de VOC actief was.

    Eveline Sint Nicolaas; Valika Smeulders; Maria Holtrop; Stephanie Archangel; Lisa Lambrechts; Karwan Fatah-Black; Martine Gosselink;

    € 11,50

    Theorieen over alles

    Theorieen over alles

    Paperback in goede staat. Leesvouwtje in rug.

    De fascinatie voor het heelal is door de eeuwen heen altijd erg groot geweest. Vroeger bogen vooral theologen en filosofen zich over de vragen hoe het heelal ontstaan is en of We met het doorgronden van het heelal iets kunnen zeggen over de toekomst. Nu is de speurtocht naar een allesomvattende verklaring de essentie geworden van onze theorieën over het heelal. Hedendaagse natuurkundigen denken dat ze de sleutel tot het heelal hebben gevonden en dat die ontdekking zal leiden naar een Theorie Over Alles: een eenduidig, allesomvattend beeld van de natuurwetten waaruit met een ijzeren logica alles te verklaren valt.
    Is die gedachte niet al te optimistisch? Kunnen onze theorietjes en de berekeningen van door mensen ontwikkelde computers ons werkelijk alles vertellen over het heelal? John D. Barrow zet in dit meeslepende boek uiteen wat een Theorie Over Alles inhoudt, wat de beperkingen zijn en wat we ervan kunnen leren over het heelal. Hij onderzoekt de essentiële ingrediënten van zo'n theorie en geeft aan wat de voorwaarden zijn: we moeten bereid zijn onbetreden paden te bewandelen; we moeten er rekening mee houden dat het heelal rommelig en gecompliceerd is; en we moeten voor ogen houden dal we beperkt zijn door de vragen die we stellen en door de informatie die we aan kunnen. Maar duidelijk is dat de sleutel tot een Theorie Over Alles in de opmerkelijke capaciteiten van de wiskundigen ligt: alleen zij kunnen de basisprincipes van het universum uitleggen in een taal die de menselijke geest kan begrijpen en kan manipuleren.

    John D. Barrow;

    € 4,00
    Bezig met laden...
    close

    Favorietenlijst