Filteren

Verfijn je keuze in deze categorie. Zoeken op auteur, ISBN, title of trefwoord? Dat kan eenvoudig via zoeken bovenaan.

Staat
Prijsrange
 • Filter

  Reviews

  Gemiddelde score voor Boek2

  Goede communicatie,

  snelle levering en prima verpakt.

  Extra korting

  %

  Meer boeken is meer korting!

  • Vanaf 5 boeken
  • Vanaf 10 boeken
  • Vanaf 15 boeken
  • Vanaf 20 boeken
  • 5% korting
  • 10% korting
  • 15% korting
  • 20% korting

  Joodse cultuur....

  Joodse cultuur. Oorsprong en bloei

  Linnen band. Dikke hardback in goede staat. Naam op schutblad. Rug stofomslag verkleurd.

  De cultuur van het joodse volk omspant in tijd de periode van de oudste beschavingen tot nu, en in ruimte de hele wereld. De laatste twee eeuwen traden de joden uit het hun opgelegde isolement en weerspiegelt de joodse cultuur de ontmoeting met de omringende culturen, vooral in de westerse wereld. De joodse cultuur is veel breder dan het jodendom in strikt religieuze betekenis. Joodse cultuur geeft hiervan een compleet overzicht - van het begin in bijbelse dagen via zijn verstrooiing naar vele landen en talen, tot heden ten dage. Cultuur wordt in zijn breedste betekenis opgevat, zodat joods gezins- en gemeenschapsleven en de waarden ervan net zozeer deel uitmaken van de cultuur als literatuur, kunst en muziek.
  Een gedeelte van Joodse cultuur is gewijd aan de joodse bijdrage aan de wereldcultuur. In de nieuwe tijd hebben joden een zeer grote rol gespeeld in alle vlakken van de cultuur. De namen van Marx, Einstein, Freud en Kafka bijvoorbeeld en het feit dat meer dan twintig procent van alle Nobelprijzen aan joden werd toegekend, geeft een aanwijzing van het unieke van hun deelname aan de cultuur.
  Europa is zich nauwelijks bewust van de mate waarin zij de creativiteit van joden, als gevolg van de Grote Moord, moet ontberen. Aan die creativiteit heeft de holocaust echter geen definitief einde gemaakt. De invloed van de joodse beschaving en de creativiteit van de naoorlogse joodse cultuurdragers - wetenschappers, schrijvers, kunstenaars en anderen - laat zich op allerlei gebied gelden.

  Geoffrey Wigoder;

  € 6,00

  The Dictionary of...

  The Dictionary of Jewish Biography

  Dikke hardback met stofomslag in goede staat. Aantekening op schutblad. Rug stofomslag licht verkleurd. Verder netjes. Engelstalig.

  From Abraham to Saul Bellow, from Moses Maimonides to Woody Allen, from the Baal Shem Tov to Albert Einstein, this comprehensive dictionary of Jewish biographies provides a first point of entry into the fascinating richness of the Jewish heritage. Compiled with the assistance of a distinguished group of scholars, theDictionary of Jewish Biographyprovides a rapid reference to the biographies of almost 4000 Jewish men and women who, over the past four millennia, have contributed to the life, history, and study of Judaism in all its facets. Those profiled represent every walk of life and every area of accomplishment. Included are rabbinic scholars, key religious figures, spiritual leaders, founders of modern movements, major writers, Enlightenment figures, novelists, journalists, scientists, mystics, Israeli politicians, musicians, actors and actresses, film stars, famous rabbis, distinguished cantors, biblical figures, economists, architects, athletes, and radicals and heretics. Each entry is followed by a short bibliography. The book includes an extended Introduction, which explains the criteria for inclusion, and outlines the history of Israel and the Jewish diaspora. This dictionary will prove essential for general readers interested in the evolution of Judaism from ancient times to the present day, a perfect study aid for students and teachers. This panoramic bibliographic survey provides a unique guide to the leading figures of the past and present.

  Dan Cohn-Sherbok;

  € 6,50

  Joods Nederland

  Joods Nederland

  Hardback met stofomslag in goede staat. Geillustreerd.

  De joden hebben in de Nederlandse cultuur, althans in de Nederlandse cultuur van de laatste vierhonderd jaar, een zeer belangrijke rol gespeeld. Daarnaast hebben de joden, vroeger allemaal, nu niet meer altijd in dezelfde mate, deel aan een eigen cultuur, die in wezen godsdienstig is, maar die zich tot alle gebieden van het leven uitstrekt. Van beide vormen van joodse cultuur zijn overal in Nederland de uitingen te zien. Die variëren van het Spinozahuisje via de Bijenkorf en de grote Amsterdamse synagogen tot een piepklein begraafplaatsje ver in de provincie.


  Jan Stoutenbeek en Paul Vigcveno, die eerder een gids voor joods Amsterdam het licht hebben doen zien, hebben hun werkterrein uitgebreid tot het hele land. En hoewel de Nederlandse joden nooit in groten getale land hebben kunnen verwerven en zo ook nooit plattelanders zijn geworden, is er nog een verbazend aantal plaatsen waar joden niet alleen zijn gaan wonen, maar ook een sjoeltje en een kleine begraafplaats hebben gesticht of andere tekenen hebben achtergelaten.


  Een reisgids in beperkte zin is dit boek niet: in de inleidingen bij ieder hoofdstuk en overal tussen de regels door komt de geschiedenis van de joden in Nederland ter sprake. Die geschiedenis, zeker van lokaal niveau uit bekeken, is niet zo flatteus voor onze niet-joodse voorouders als we misschien zouden denken: vooral in de zeventiende en de achttiende eeuw blijkt de vrijheid die de joden genoten maar zéér relatief te zijn. De joden en hun godsdienst werden gedoogd, maar ambten en beroepen bleven meestal voorbehouden aan christenen. Doordat de joden, ook na het verkrijgen van gelijke rechten in de Franse Tijd, actief bleven in branches als straathandel. textiel en diamant, vormden ze een groep apart binnen de Nederlandse samenleving, tot aan de oorlog.

  Jan Stoutenbeek; Paul Vigeveno;

  € 7,00
  Bezig met laden...
  close

  Favorietenlijst