Filteren

Verfijn je keuze in deze categorie. Zoeken op auteur, ISBN, title of trefwoord? Dat kan eenvoudig via zoeken bovenaan.

Staat
Prijsrange
 • Filter

  Reviews

  Gemiddelde score voor Boek2

  Goede communicatie,

  snelle levering en prima verpakt.

  Extra korting

  %

  Meer boeken is meer korting!

  • Vanaf 5 boeken
  • Vanaf 10 boeken
  • Vanaf 15 boeken
  • Vanaf 20 boeken
  • 5% korting
  • 10% korting
  • 15% korting
  • 20% korting

  De sublieme...

  De sublieme historische ervaring

  Linnen band. Dikke hardback met stofomslag in zeer goede staat.

  De sublieme historische ervaring is de rijpe vrucht van een oorspronkelijk en revolutionair denker. Frank Ankersmit roept met dit boek het einde af over een tijdperk van theoretische wildgroei, en kondigt een nieuw begin aan door in de beoefening van de geschiedenis de historische ervaring centraal te stellen. In De sublieme historische ervaring bekritiseert Ankersmit de theoretische benaderingen in de filosofie en de geschiedschrijving van de afgelopen eeuw, die geen ruimte hebben gelaten voor de ervaring. Hij koppelt vervolgens Huizinga's idee van de historische sensatie aan het besef van de verloren tijd, en tilt beide op naar de sublieme historische ervaring.

  Ankersmit vervlecht zijn persoonlijke geschiedenis met zijn pleidooi voor de erkenning van het primaat van de ervaring in de geschiedbeoefening. De beschrijving van zijn fascinatie voor het schilderij van Guardi en voor de rococo zijn prachtige voorbeelden van wat Ankersmit in De sublieme historische ervaring voor ogen staat. Ankersmits eerherstel van de ervaring is een oproep tot een nieuwe romantische wending in de geschiedschrijving.

  In 2008 verkozen de verzamelde Nederlandse filosofen De sublieme historische ervaring tot het meest originele filosofische boek van het jaar, en verleenden de auteur hiervoor de prestigieuze Socrates Wisselbeker; 'Heel spannende en stoutmoedige poging om een ijzereren filosofisch taboe te doorbreken. (..) De lezer treft er op bijna iedere bladzijde een onverwachte of tegendraadse gedachte aan die hem aan het denken zet', uit het juryrapport.

  F. R. Ankersmit;

  € 11,50

  Achter onze bonte vaan

  Achter onze bonte vaan

  Grote softcover in redelijk goede staat. Ex libris en etiketje op binnenzijde cover. Lichte gebruikssporen. Geillustreerd.

  De AJC was een socialistische jeugdbeweging. Ze probeerde evenwicht te vinden tussen individuele ontplooiing van haar leden en gemeenschapsvorming, en heeft kans gezien om uit deze elkaar in de weg zittende principes een vruchtbaar opvoedingsmodel te ontwikkelen. Het is indrukwekkend te zien hoe dit werk met pubers en adolescenten (meisjes en jongens bij elkaar) in de praktijk leidde tot een gave gemeenschap van vrije mensen.

  Welke middelen werden toegepast? Politieke voorlichting om te beginnen. Alle leden van boven de zestien kwamen wekelijks in gesprekskernen bijeen. Verder waren er spreekbeurten, was er voorlichting in de AJC periodieken en bezochten veel AJC'ers in hun vakantie een conferentiekamp op de Paasheuvel of elders. Apart moet gewezen worden op het uitzonderlijk democratisch gehalte van de AJC. Hoewel centraal geleid, bestond de AJC uit groepen en afdelingen die zichzelf bestuurden. Het tweejaarlijkse congres benoemde en controleerde het hoofdbestuur.

  Het culturele werk stimuleerde - naast museumbezoek en het gezamenlijk bijwonen van concerten vooral het zelf doen: zang en muziek, volksdans, lekenspel, handenarbeid, sport en spel, wandelen en kamperen. En altijd waren er de mei, pinkster en vriendschapsfeesten, met elk de eigen symbolen en rituelen.

  Nadat de AJC in 1959 werd opgeheven, was het even stil. Maar al gauw kwamen de reünies. In 1977 werd de Werkgroep - kort daarna 'Stichting Onderzoek AJC gevormd, met als doel de geschiedenis van de AJC zo objectief mogelijk vast te leggen. Intussen is dat op velerlei wijze gebeurd. Tot op heden echter alleen in woorden, zij het soms met wat plaatjes. De Stichting Onderzoek AJC meende haar vijfentwintigjarige werkzaamheid nu te mogen afsluiten met een beeldverslag, zij het met wat toe lichtende teksten.

  De samenstellers van Achter onze bonte vaan hebben met deze unieke serie beelden uit alle jaren van de AJC een belangrijk document aan de eerdere boeken toegevoegd. Voor oud leden in de eerste plaats, maar zeker ook voor belangstellende buitenstaanders is het boek van grote historische betekenis.

  Noor Meilof-Witte; Jan Meilof; Joost de Moor (samenstelling);

  € 5,00

  Taj Mahal

  Taj Mahal

  Hardback met stofomslag in goede staat. Fotokatern. Engelstalig.

  While Galileo suffered under house arrest at the hands of Pope Urban VIII, the Thirty Years War ruined Europe, and the Pilgrims struggled to survive in the New World, work began on what would become one of the Seven Wonders of the World: the Taj Mahal. Built by the Moghul emperor Shah Jahan as a memorial to his beloved wife, Mumtaz Mahal, its flawless symmetry and gleaming presence have for centuries dazzled everyone who has seen it, and the story of its creation is a fascinating blend of cultural and architectural heritage. Yet, as Diana & Michael Preston vividly convey in the first narrative history of the Taj, it also reflects the magnificent history of the Moghul Empire itself, for it turned out to mark the high point of the Empire's glory at the same time as it became a tipping point in Moghul fortunes.

  The roots of the Moghul Empire lie with the legendary warriors Genghis Khan and Tamburlaine; at its height it contained 100 million people, from Afghanistan in the north and present-day Pakistan in the west, to Bengal in the east and southwards deep into central India.. With the storytelling skills that characterize their previous books, Diana & Michael Preston bring alive both the grand sweep of Moghul history and the details that make it memorable: the battles and dynastic rivalries that forged the Empire alongside an intimate chronicle of daily life within the imperial palace. A tale of overwhelming passion, the story of the Taj has the cadences of Greek tragedy and the ripe emotion of grand opera, and puts a memorable human face on the marble masterpiece.

  Diana Preston; Michael Preston;

  € 13,95
  Bezig met laden...
  close

  Favorietenlijst