Geniaal. Uitvindingen die onze wereld veranderden

Ian Harrison;

Grote, dikke hardback in goede staat. Cover licht verkleurd. Geen stofomslag. Geillustreerd.

Geniaal is een onthullende presentatie van de gebruiksvoorwerpen die op velerlei terrein richting hebben gegeven aan de ontwikkeling van het leven van de mens - van voorwerpen in het huishouden tot medische en technische doorbraken. Geniaal onthult het genie achter de paperclip, de spuitbus en de straalmotor. Voorwerpen van uiteenlopende vorm en maat die we nu als vanzelfsprekend beschouwen worden uitvoerig beschreven als ware innovaties in hun tijd.
Het verhaal van elke uitvinding wordt in detail uitgewerkt. De ontwikkeling van haar prille begin tot huidige vorm, de rivalen die ervoor streden om het idee over te nemen of nog verder te ontwikkelen, de fascinerende levens van de uitvinders zelf. De uitvindingen die het uiteindelijk haalden staan gepresenteerd naast die wonderlijke en wonderschone ideeën die uiteindelijk in de vergetelheid zijn geraakt.
In het huishouden: strijkijzer, magnetron, koelkast, wegwerpluier, veiligheidsspeld, rits, naaimachine, haardroger, waterkoker, papieren zakdoek, lipstick.
Op kantoor: schrijfmachine, kopieermachine, airconditioner, fax, kasregister, computer met muis, ballpoint, paperclip, rolodex, telefoon, post-it.
Bij de dokter: betablocker, gehoorapparaat, intelligentietest, wegwerpinjectienaald, CAT-scanner, kunsthart, insuline, laser, pleister de pil.
Vervoer: hoovercraft, luchtrem, straalmotor, black box, parkeermeter, luchtband, radar, locomotief, parachute, onderzeeër, teerweg, verkeerslicht, inductiemotor.
Technisch: geigerteller, BAR-code, batterij, polytheen, mitrailleur, microchip, kevlar, transistor, geweer, logarithmen, kettingzaag.
Vrije tijd: monopoly, meccano, kruiswoordpuzzel, golfspel, roller skates, radio, televisie, rolfilmcamera, workmate, tennis, polaroid-camera.

€ 5,00

Gratis verzending > 25€ (NL)

Aantal beschikbaar:

1

Staat:

Goed

ISBN:

9789059560833

Taal:

nl

Jaar van uitgifte:

2004

Uitgever:

Fontaine Uitgevers

Druk:

1e druk NL

Magazijn locatie:

H24K208

Boeknummer:

234480

Pagina's:

288

Extra korting

%

Meer boeken is meer korting!

  • Vanaf 5 boeken
  • Vanaf 10 boeken
  • Vanaf 15 boeken
  • Vanaf 20 boeken
  • 5% korting
  • 10% korting
  • 15% korting
  • 20% korting

Gemiddelde score voor Boek2

Goede communicatie,

snelle levering en prima verpakt.

Bekeken titels

Bekeken titels

Gratis verzending vanaf €25 (NL)

Boek2 heeft als missie veel goede boeken in omloop te houden

Ruim 18 jaar ervaring 

Bezig met laden...
close

Favorietenlijst