Munch: Van Gogh

Magne Bruteig;

Hardcover, groot formaat, mooi exemplaar. Ex libris voorin, verder nagenoeg als nieuw.

Aan de hand van meer dan 80 (kleuren)illustraties – tekeningen, aquarellen, pastels – brengt dit boek het verhaal van het leven en werk van Edvard Munch (1863 -1944). Zijn geliefkoosde thema's – familie, ziekte en dood, angst, liefde, arbeiders – komen duidelijk naar voren en brengen de verschillende periodes van zijn artistieke creatie opnieuw tot leven.

Munchs tekeningen vormen de basis van zijn kunst. De kunstenaar tekende voortdurend en bijna overal: op reis, in cafés, in het theater, buitenshuis, thuis en – uiteraard – in zijn atelier. Hij tekende dieren, de natuur, architectuur, maar vooral mensen. Familie en vrienden, kinderen en arbeiders, burgers en bohémiens, meerminnen en madonna's.

Het Munch Museum in Oslo bezit zo'n 150 schetsboeken van Munch. Vooral als jonge kunstenaar vulde hij deze boeken enthousiast met pretentieloze tekeningen van het voorbijgaande moment, tijdens zijn vele reizen. De hier getoonde selectie uit de schetsboeken gunt ons een blik op creatieve proces zoals zich dat bij de kunstenaar voltrok. Het is fascinerend te zien hoe de aanzet voor een schilderij zich ontwikkelt, wordt beïnvoed door andere ideeën, om uiteindelijk onmiskenbaar te verwijzen naar het 'afgewerkte' resultaat. Of – en dit kan even boeiend zijn – het proces kan tot stilstand komen.

De selectie van bijna 100 tekeningen uit de 4.500 die zich in het Munch Museum bevinden, werd enkel op basis van kwaliteit gemaakt. Daarnaast is gekozen voor werken die een zo breed mogelijk beeld van Munch als tekenaar brengen: zijn verschillende stijlen, technieken en belangrijkste thema's; Munch als een jonge, rijpe en oude kunstenaar

€ 45,00

Gratis verzending > 25€ (NL)

Aantal beschikbaar:

1

Staat:

Zeer goed

ISBN:

9789462300798

Taal:

nl

Jaar van uitgifte:

2015

Uitgever:

Mercatorfonds

Druk:

Magazijn locatie:

U50P440

Boeknummer:

185869

Pagina's:

239

Extra korting

%

Meer boeken is meer korting!

  • Vanaf 5 boeken
  • Vanaf 10 boeken
  • Vanaf 15 boeken
  • Vanaf 20 boeken
  • 5% korting
  • 10% korting
  • 15% korting
  • 20% korting

Gemiddelde score voor Boek2

Goede communicatie,

snelle levering en prima verpakt.

Bekeken titels

Bekeken titels

Gratis verzending vanaf €25 (NL)

Boek2 heeft als missie veel goede boeken in omloop te houden

Ruim 18 jaar ervaring 

Bezig met laden...
close

Favorietenlijst