De stad der zienden

Jose Saramago;

Dikke hardback in zeer goede staat.

José Saramago voorspelde het zelf al: ‘Mijn nieuwe roman gaat een hels kabaal ontketenen’. De stad der zienden veroorzaakte inderdaad een heuse politieke rel in alle westerse democratieën, nog vooraleer de roman vertaald werd. Zijn uiterst kritische blik tegenover de politieke macht vormde daarvoor de reden. Zijn roman biedt namelijk een onthullend antwoord op actuele vragen als: wie bezit de macht en speelt de kiezer een reële of slechts een puur formele rol?
In De stad der zienden organiseert een niet nader aangeduid land verkiezingen. Wanneer de stemmen worden geteld, blijkt dat ongeveer 70% van de kiezers in de hoofdstad blanco heeft gestemd. Daarom worden de verkiezingen nog eens overgedaan. Nu stemt zelfs 80% blanco. Dat deed de alarmbel luiden bij de regering: een grootschalige politieoperatie wordt op touw gezet om de activisten die haar politieke basis ondermijnen op te sporen en uit te schakelen. Een gewelddadige confrontatie tussen de politieke macht en het volk lijkt het onafwendbare resultaat.


Deze taboedoorbrekende roman over het einde van de parlementaire democratie laat zich opmerken door de sublieme verbeeldingskracht en het sterke analytisch denkvermogen van Saramago. De schrijver stelt zelf: ‘Mijn boek zal niets veranderen aan hoe de wereld in elkaar steekt, maar ik zou graag zien dat het iets verandert in de geest van diegene die het leest.’

€ 7,50

Gratis verzending > 25€ (NL)

Aantal beschikbaar:

1

Staat:

Zeer goed

ISBN:

9789029075695

Taal:

no

Jaar van uitgifte:

2005

Uitgever:

Meulenhoff

Druk:

1e druk NL

Magazijn locatie:

ZW114

Boeknummer:

230093

Pagina's:

318

Extra korting

%

Meer boeken is meer korting!

  • Vanaf 5 boeken
  • Vanaf 10 boeken
  • Vanaf 15 boeken
  • Vanaf 20 boeken
  • 5% korting
  • 10% korting
  • 15% korting
  • 20% korting

Gemiddelde score voor Boek2

Goede communicatie,

snelle levering en prima verpakt.

Bekeken titels

Bekeken titels

Gratis verzending vanaf €25 (NL)

Boek2 heeft als missie veel goede boeken in omloop te houden

Ruim 18 jaar ervaring 

Bezig met laden...
close

Favorietenlijst