Geen weg terug

Rob Oudkerk;

Dikke paperback in redelijk goede staat. Koffievlek op staartsnede.

Rob Oudkerk is een van de bekendste en populairste politici van Nederland - maar hij is geen minister of burgemeester, hij is huisarts. In opiniepeilingen doet hij het goed, journalisten van veel tv-programma's willen hem voor hun microfoons, maar hij is geen kamerlid of wethouder.

Dat is hij wel geweest. Van 1994 tot 2002 was Oudkerk lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. Acht jaar lang was hij een van de opvallendste Kamerleden. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam in 2002 wist hij als vrijwel enige lijsttrekker in Nederland de opkomst van de Leefbaren te stuiten. Oudkerk werd wethouder voor de PvdA, maar moest in januari 2004 het veld ruimen, nadat zijn fractie het vertrouwen in hem had opgezegd. Sinds dien is hij een veelgevraagd spreker op symposia, radio en televisie en publiceert hij regelmatig artikelen in kranten en tijdschriften.

"Geen weg terug" is het boek van Rob Oudkerk, waarin hij terugblikt op zijn Haagse en Amsterdamse jaren, die hij bekijkt met de blik van een gedreven huisarts. Maar het boek is veel meer dan dat. Het zijn veelal impressies over het leven binnen en buiten de politiek. Oudkerk schrijft over zijn bevlogenheid als huisarts, over zijn beweegredenen om met diezelfde bevlogenheid de politiek in te gaan, over de resultaten die hij in de politiek wist te behalen - en over de dingen die mislukten. Maar vooral beschrijft hij de ziektes waar politiek en politici aan lijden en de in zijn ogen noodzakelijke verandering en behandeling.

Ook schrijft hij uitgebreid over wat in heel Nederland 'de affaire' is gaan heten: zijn val als wethouder van Amsterdam. En uiteraard geeft hij antwoord op de vraag die heel Nederland zich sinds januari 2004 stelt: op welke manier zal Rob Oudkerk terugkeren in de Nederlandse politiek?

€ 4,50

Gratis verzending > 25€ (NL)

Aantal beschikbaar:

1

Staat:

Goed

ISBN:

9789044606805

Taal:

nl

Jaar van uitgifte:

2005

Uitgever:

Prometheus

Druk:

1e druk

Magazijn locatie:

ZW102

Boeknummer:

229058

Pagina's:

422

Extra korting

%

Meer boeken is meer korting!

  • Vanaf 5 boeken
  • Vanaf 10 boeken
  • Vanaf 15 boeken
  • Vanaf 20 boeken
  • 5% korting
  • 10% korting
  • 15% korting
  • 20% korting

Gemiddelde score voor Boek2

Goede communicatie,

snelle levering en prima verpakt.

Bekeken titels

Bekeken titels

Gratis verzending vanaf €25 (NL)

Boek2 heeft als missie veel goede boeken in omloop te houden

Ruim 18 jaar ervaring 

Bezig met laden...
close

Favorietenlijst