Der vaderen boek, Beoefenaren van de studie der Middelnederlandse letterkunde: Studies voor Frits van Oostrom ter gelegenheid van diens vijftigste verjaardag

Wim van Anrooij; Dini Hogenelst; Geert Warnar (red.);

Paperback met flappen in goede staat. Rug verkleurd.

Der vaderen boek gaat over de beoefening van de Middelnederlandse letterkunde, en met name over de geschiedenis ervan. In zeventien bijdragen schetsen moderne specialisten in dit vak leven en werk van een aantal van hun voorgangers. Wie de galerij van deze, chronologisch geordende, geschreven portretten van 'vak-vaders' langsloopt, ziet een beeld opdoemen van het ontstaan, de opkomst en de voortschrijdende professionalisering van de medioneerlandistiek.
De vakbeoefening begint met het verzamelen van oude handschriften met Middelnederlandse teksten. De teksten vindt men aanvankelijk vooral de moeite waard vanwege hun historische en taalkundige betekenis. Maar in de loop van de negentiende eeuw begint men oog te krijgen voor de literaire waarde en de charme ervan. Om de teksten goed te kunnen bestuderen worden omvangrijke projecten aangevat, zoals het Middelnederlandsch woordenboek, maar ook worden in deze periode belangrijke tekstedities gepubliceerd. Met deze werkinstrumenten binnen handbereik komt de tekststudie goed op gang, om in de twintigste eeuw al snel uit te waaieren in een steeds rijker spectrum van specialisaties en benaderingswijzen, van volkskunde tot analytische bibliografie, van retorica tot receptie-esthetica, uitmondend in de cultuurhistorische benadering van de Middelnederlandse letterkunde.

€ 13,00

Gratis verzending > 25€ (NL)

Aantal beschikbaar:

1

Staat:

Goed

ISBN:

9789053566411

Taal:

nl

Jaar van uitgifte:

2003

Uitgever:

Amsterdam University Press Salome

Druk:

1e druk

Magazijn locatie:

ZW104

Boeknummer:

230863

Pagina's:

348

Extra korting

%

Meer boeken is meer korting!

  • Vanaf 5 boeken
  • Vanaf 10 boeken
  • Vanaf 15 boeken
  • Vanaf 20 boeken
  • 5% korting
  • 10% korting
  • 15% korting
  • 20% korting

Gemiddelde score voor Boek2

Goede communicatie,

snelle levering en prima verpakt.

Bekeken titels

Bekeken titels

Gratis verzending vanaf €25 (NL)

Boek2 heeft als missie veel goede boeken in omloop te houden

Ruim 18 jaar ervaring 

Bezig met laden...
close

Favorietenlijst