Joodse cultuur. Oorsprong en bloei, Een geschiedenis van de Joodse cultuur en haar uitstraling

Geoffrey Wigoder;

Linnen band. Dikke hardback in goede staat. Naam op schutblad. Rug stofomslag verkleurd.

De cultuur van het joodse volk omspant in tijd de periode van de oudste beschavingen tot nu, en in ruimte de hele wereld. De laatste twee eeuwen traden de joden uit het hun opgelegde isolement en weerspiegelt de joodse cultuur de ontmoeting met de omringende culturen, vooral in de westerse wereld. De joodse cultuur is veel breder dan het jodendom in strikt religieuze betekenis. Joodse cultuur geeft hiervan een compleet overzicht - van het begin in bijbelse dagen via zijn verstrooiing naar vele landen en talen, tot heden ten dage. Cultuur wordt in zijn breedste betekenis opgevat, zodat joods gezins- en gemeenschapsleven en de waarden ervan net zozeer deel uitmaken van de cultuur als literatuur, kunst en muziek.
Een gedeelte van Joodse cultuur is gewijd aan de joodse bijdrage aan de wereldcultuur. In de nieuwe tijd hebben joden een zeer grote rol gespeeld in alle vlakken van de cultuur. De namen van Marx, Einstein, Freud en Kafka bijvoorbeeld en het feit dat meer dan twintig procent van alle Nobelprijzen aan joden werd toegekend, geeft een aanwijzing van het unieke van hun deelname aan de cultuur.
Europa is zich nauwelijks bewust van de mate waarin zij de creativiteit van joden, als gevolg van de Grote Moord, moet ontberen. Aan die creativiteit heeft de holocaust echter geen definitief einde gemaakt. De invloed van de joodse beschaving en de creativiteit van de naoorlogse joodse cultuurdragers - wetenschappers, schrijvers, kunstenaars en anderen - laat zich op allerlei gebied gelden.

€ 6,00

Gratis verzending > 25€ (NL)

Aantal beschikbaar:

1

Staat:

Goed

ISBN:

9789026312007

Taal:

nl

Jaar van uitgifte:

1994

Uitgever:

Ambo

Druk:

1e druk NL

Magazijn locatie:

H24P089

Boeknummer:

231570

Pagina's:

439

Extra korting

%

Meer boeken is meer korting!

  • Vanaf 5 boeken
  • Vanaf 10 boeken
  • Vanaf 15 boeken
  • Vanaf 20 boeken
  • 5% korting
  • 10% korting
  • 15% korting
  • 20% korting

Gemiddelde score voor Boek2

Goede communicatie,

snelle levering en prima verpakt.

Bekeken titels

Bekeken titels

Gratis verzending vanaf €25 (NL)

Boek2 heeft als missie veel goede boeken in omloop te houden

Ruim 18 jaar ervaring 

Bezig met laden...
close

Favorietenlijst