Eenvoudig maar voedzaam, cultuurgeschiedenis van de dagelijkse maaltijd in Nederland, cultuurgeschiedenis van de dagelijkse maaltijd in Nederland
Jozien Jobse-van Putten ;Paperback met flappen rechte rug zonder leesvouwen. Op de 1ste blz oude prijs en datum. Onderkant snede naamstempeltje. Klein deukje achterkant kaft bovenzijde. Verder in zeer nette staat.
De voeding werd lange tijd niet serieus onderzocht, met nadruk op gezondheidsaspecten. Recent hebben historici en sociale wetenschappers echter ingezien dat eten en drinken veel meer betekenissen hebben dan alleen het behoud van het lichaam. Door bepaalde gerechten te eten en hoe men eet, drukt men status of identiteit uit. In deze cultuurgeschiedenis van de Nederlandse voeding ligt de focus niet op voeding, maar op de dagelijkse maaltijd. De maaltijd is het belangrijkste aspect van menselijke voeding, waarin alle elementen samenkomen: de basisproducten, bereiding, gerechten, tafelschikking, tafelgenoten, eetgedrag en gedachten over eten. In Eenvoudig maar voedzaam worden deze aspecten van de Nederlandse maaltijd sinds de middeleeuwen geanalyseerd, met speciale aandacht voor regionale en sociale varianten en de veranderingen door de tijd heen.
Aantal beschikbaar:
1
Staat:
Goed
ISBN:
9789061684275
Taal:
nl
Jaar van uitgifte:
1995
Uitgever:
SUN
Druk:
1e druk
Magazijn locatie:
U50P734
Boeknummer:
239233
Pagina's:
573
Extra korting
%
Meer boeken is meer korting!
- Vanaf 5 boeken
- Vanaf 10 boeken
- Vanaf 15 boeken
- Vanaf 20 boeken
- 5% korting
- 10% korting
- 15% korting
- 20% korting
Bekeken titels
Bekeken titels
Gratis verzending vanaf €25 (NL)
Boek2 heeft als missie veel goede boeken in omloop te houden
Ruim 18 jaar ervaring
check_circle
check_circle