De oceaan anders bekeken

Jan H. Stel;

Paperback in zeer goede staat.

Eeuwenlang hebben we de zee als een oppervlakte gezien. We gebruiken ze voor een reeks van menselijke activiteiten zoals varen, vissen en zwemmen. In de afgelopen decennia is onze perceptie van de oceanen drastisch veranderd. Samen vormen ze een gigantische oceanische ruimte, waarin de tijd de vierde dimensie is. De oceaan heeft een geheugen dat ons toelaat klimaatvoorspellingen te doen. En we staan nog maar aan het begin van deze veranderingen. Zeedieren als 'onderzoeker', onderwaterlandbouw, energie uit zee... het komt er allemaal aan.

In dit boek maken we twaalf wandelingen in de oceanische ruimte. De wandelingen vormen een drieluik. De eerste vijf gaan over het natuurlijk systeem. Dan volgt, vanuit een Europees perspectief, de kentering: de Portugezen en Spanjaarden gaan de wereld 'aan de overkant van de zee' verkennen. Zo gauw ze nieuwe werelden vinden, claimen ze die voor zichzelf. De andere wandelingen gaan over de gevolgen van al die ontdekkingen: walvisjacht, slavernij, diepzeemijnbouw en de visserijproblematiek.
Alle wandelingen kunnen ook op zichzelf worden afgelegd. Dat doen we in de natuur op het land immers ook. Maar één ding is zeker. Na deze twaalf wandelingen zult u anders denken over uzelf, uw activiteiten, uw leefwijze en de rol van de oceanische ruimte in uw leven.

€ 15,00

Gratis verzending > 25€ (NL)

Aantal beschikbaar:

1

Staat:

Zeer goed

ISBN:

9789033488030

Taal:

nl

Jaar van uitgifte:

2012

Uitgever:

Acco

Druk:

1e druk

Magazijn locatie:

H24P263

Boeknummer:

229863

Pagina's:

364

Extra korting

%

Meer boeken is meer korting!

  • Vanaf 5 boeken
  • Vanaf 10 boeken
  • Vanaf 15 boeken
  • Vanaf 20 boeken
  • 5% korting
  • 10% korting
  • 15% korting
  • 20% korting

Gemiddelde score voor Boek2

Goede communicatie,

snelle levering en prima verpakt.

Bekeken titels

Bekeken titels

Gratis verzending vanaf €25 (NL)

Boek2 heeft als missie veel goede boeken in omloop te houden

Ruim 18 jaar ervaring 

Bezig met laden...
close

Favorietenlijst