De val van een bergredenaar, Het politieke leven van Willem Aantjes

Roelof Bouwman;

Dikke paperback in redelijke staat. Rug scheef gelezen, leesvouw. Fotokatern.

'Nooit', schreef de Haagse Post in 1983, 'is een Nederlands politicus dieper gevallen dan Willem Aantjes; een val die alleen zo diep kon zijn omdat ook nooit zo in een politicus was geloofd'.

Op maandag 6 november 1978 kwam met een daverende klap een einde aan de carrière van een man die op dat moment gold als de machtigste en meest integere politicus van Nederland. Volgens een rapport van directeur Loe de Jong van het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie (RIOD) zou CDA-fractievoorzitter Aantjes in de oorlog lid zijn geweest van de Waffen-SS en als kampbewaker hebben gewerkt in Drenthe.

In De val van een Bergredenaar wordt aan de hand van tal van nieuwe documenten en gegevens het dramatische levensverhaal van Aantjes verteld. Zijn jeugd in de Alblasserwaard, de oorlogsjaren in het Duitse Güstrow en in kamp Port Natal in Assen en zijn opmars op het Binnenhof, waar hij zich ontpopte van een conservatieve antirevolutionaire backbencher tot een bevlogen 'Bergredenaar'. Uitgebreid wordt stilgestaan bij de cruciale rol die Aantjes speelde ten tijde van het christen-democratische eenwordingsproces en bij de rumoerige kabinetsformaties van 1973 en 1977. En natuurlijk is er ruim aandacht voor de dramatische gebeurtenissen die leidden tot zijn met complottheorieën omgeven val en de jaren in onvrijwillige ballingschap die volgden.

€ 5,00

Gratis verzending > 25€ (NL)

Aantal beschikbaar:

1

Staat:

Redelijk

ISBN:

9789053527177

Taal:

nl

Jaar van uitgifte:

2002

Uitgever:

Boom

Druk:

Magazijn locatie:

H24P703A

Boeknummer:

232670

Pagina's:

439

Extra korting

%

Meer boeken is meer korting!

  • Vanaf 5 boeken
  • Vanaf 10 boeken
  • Vanaf 15 boeken
  • Vanaf 20 boeken
  • 5% korting
  • 10% korting
  • 15% korting
  • 20% korting

Gemiddelde score voor Boek2

Goede communicatie,

snelle levering en prima verpakt.

Bekeken titels

Bekeken titels

Gratis verzending vanaf €25 (NL)

Boek2 heeft als missie veel goede boeken in omloop te houden

Ruim 18 jaar ervaring 

Bezig met laden...
close

Favorietenlijst