De vogel vrij, Liber Amicorum prof. dr. mr. Martin Moerings

J.P. van der Leun, E.R. Muller, N. van der Schee, P.M. Schuyt en M.A.H. van der Woude (red.);

Prachtexemplaar. Dikke paperback, als nieuw.

Deze bundel is samengesteld ter gelegenheid van het afscheid van Martin Moerings als hoogleraar Penologie aan de Universiteit Leiden op 4 maart 2011. Tijdens zijn veelzijdige loopbaan heeft Moerings een wetenschappelijke benadering van het recht gecombineerd met een actieve inzet in de rechtspraktijk en de criminologie. Martin Moerings heeft altijd een bijzondere belangstelling gehad voor de (rechts)positie van gedetineerden binnen de samenleving en binnen het gevangeniswezen. In zijn onderzoek en publicaties richt hij zich niet alleen op de juridische implicaties, maar heeft hij eveneens oog voor de sociologische en criminologische aspecten. Naast, maar tegelijkertijd deels ook verbonden met, voornoemd penologisch aandachtsgebied hebben stigmatiserings- en labellingsprocessen ook immer Martins aandacht gehad. Al deze thema’s komen aan bod in dit liber amicorum.

Zowel voornoemde thematiek als de multidisciplinaire benadering daarvan vormt een belangrijk onderdeel van het facultaire onderzoeksprogramma Criminal Justice: Legitimacy, Accountability and Effectivity. Het begrip ‘Criminal Justice’ bestaat in de Angelsaksische wereld sinds de twintiger jaren van de vorige eeuw en doelt op het stelsel van principes, regels, handelingstypen (practices) en instituties, waarmee de overheid sociaal ongewenst gedrag sanctioneert. Het concept veronderstelt – en daarin ligt ook zijn kracht – dat het erom gaat wetgeving, rechtspraak, beleid, politiepraktijken enzovoort als één stelsel op te vatten. Dit vereist dat de bestudering van criminaliteit en de aanpak daarvan niet los van elkaar staan. Dat de multidisciplinaire aanpak van Martin Moerings daar niet alleen een bijdrage aan heeft geleverd, maar ook velen om hem heen heeft geïnspireerd, daar getuigt dit liber amicorum van.

Dit boek is interessant voor wetenschappers op het gebied van het straf(proces)recht, het penitiair recht, de criminologie en de penologie.

€ 7,99

Gratis verzending > 25€ (NL)

Aantal beschikbaar:

1

Staat:

Als nieuw

ISBN:

9789059316577

Taal:

NL

Jaar van uitgifte:

2011

Uitgever:

Boom Lemma

Druk:

1e druk

Magazijn locatie:

H24P927B

Boeknummer:

94935

Pagina's:

483

Extra korting

%

Meer boeken is meer korting!

  • Vanaf 5 boeken
  • Vanaf 10 boeken
  • Vanaf 15 boeken
  • Vanaf 20 boeken
  • 5% korting
  • 10% korting
  • 15% korting
  • 20% korting

Gemiddelde score voor Boek2

Goede communicatie,

snelle levering en prima verpakt.

Bekeken titels

Bekeken titels

Gratis verzending vanaf €25 (NL)

Boek2 heeft als missie veel goede boeken in omloop te houden

Ruim 18 jaar ervaring 

Bezig met laden...
close

Favorietenlijst