Latijn, een taal voor iedereen

Rene van Royen; ;

Mooi exemplaar, paperback, miniem leesvouwtje, geen naam voorin, in goede staat.

Een taal voor iedereen? Dat is nou niet bepaald de indruk die het Latijn maakt. Het is een oude taal, eerbiedwaardig en geschikt voor officiële gelegenheden en de wetenschap. Latijnse opschriften op bruggen, oude torens en gebouwen laten dat zien, en wie vroeger afstudeerde, kon met moeite zijn diploma lezen omdat het in het Latijn was.

Op die manier lijkt Latijn een taal die een beetje eng is, een gevoel dat nog versterkt is door de onderwijstraditie. Want het onderwijs is eeuwenlang gefocust geweest op regels en uitzonderingen die in sneltreinvaart en allemaal zo compleet mogelijk geleerd moesten worden. Nuttig of niet, de beginnende leerling moest alles weten, ook de talloze afwijkingen en uitzonderingen die in het echt amper voorkomen.Op die manier Latijn aanbieden wekt natuurlijk de indruk dat het een taal is die uitsluitend is weggelegd voor de topsporters op taalgebied met geheugens van staal.

Dit boekje wil het eens op een andere manier proberen. Begin met een gewone Nederlandse zin en kijk hoe die in elkaar zit. Vraag je vervolgens af hoe een Romein hetzelfde zou zeggen en kijk welke regels en woorden hij toepast. Door op die manier stap voor stap door de taal te reizen, wordt Latijn een gewone en begrijpelijke taal. Maak het avontuur mee en ontdek dat Latijn – inderdaad – een taal voor iedereen is.

€ 10,00

Gratis verzending > 25€ (NL)

Aantal beschikbaar:

1

Staat:

Goed

ISBN:

9789035132252

Taal:

nl

Jaar van uitgifte:

2009

Uitgever:

Uitgeverij Bert Bakker

Druk:

eerste druk

Magazijn locatie:

H24P525B

Boeknummer:

228317

Pagina's:

244

Extra korting

%

Meer boeken is meer korting!

  • Vanaf 5 boeken
  • Vanaf 10 boeken
  • Vanaf 15 boeken
  • Vanaf 20 boeken
  • 5% korting
  • 10% korting
  • 15% korting
  • 20% korting

Gemiddelde score voor Boek2

Goede communicatie,

snelle levering en prima verpakt.

Bekeken titels

Bekeken titels

Gratis verzending vanaf €25 (NL)

Boek2 heeft als missie veel goede boeken in omloop te houden

Ruim 18 jaar ervaring 

Bezig met laden...
close

Favorietenlijst