Zonder verbeelding geen tuin

Paul Geerts (samenstelling);

Dikke paperback in goede staat.

De tuin heeft altijd en overal dichters geïnspireerd. Misschien is de poëzie wel gelijk met de tuin ontstaan. Denk maar aan het scheppingsverhaal of aan Salomons Hooglied. Tuinen, bloemen en bomen staan in alle culturen symbool voor goddelijke schoonheid maar evenzeer voor aardse genoegens. De tuin is een van de krachtigste metaforen voor bijna alle aspecten van het leven. Tegelijk functioneert de tuin ook als geheugen, als schatkamer van kleuren, geuren, beelden en gebeurtenissen.

Voor deze bloemlezing selecteerde de Vlaamse tuinjournalist Paul Geerts 365 gedichten over de tuin, één voor elke dag. Hoofdzakelijk gedichten van Vlaamse en Nederlandse dichters uit de tweede helft van de twintigste eeuw, maar ook van enkele oudere dichters zoals Guido Gezelle of P.C. Boutens, en beroemde buitenlanders zoals Goethe, Rainer Maria Rilke en Federico García Lorca.

Gedichten over de lusten en de lasten van het tuinieren en over het fundamenteel optimisme van de tuinier. Hoe is anders te verklaren dat hij de beste uren van zijn dagen wijdt aan de eeuwigheid? Gedichten ook over herfst, winter, lente en zomer, want de tuin is in onze verstedelijkte samenleving vaak nog de enige plek waar de dichter geconfronteerd wordt met de seizoenen.

€ 8,00

Gratis verzending > 25€ (NL)

Aantal beschikbaar:

1

Staat:

Goed

ISBN:

9789025410353

Taal:

nl

Jaar van uitgifte:

2003

Uitgever:

Contact

Druk:

1e druk

Magazijn locatie:

H24P706B

Boeknummer:

230295

Pagina's:

430

Extra korting

%

Meer boeken is meer korting!

  • Vanaf 5 boeken
  • Vanaf 10 boeken
  • Vanaf 15 boeken
  • Vanaf 20 boeken
  • 5% korting
  • 10% korting
  • 15% korting
  • 20% korting

Gemiddelde score voor Boek2

Goede communicatie,

snelle levering en prima verpakt.

Bekeken titels

Bekeken titels

Gratis verzending vanaf €25 (NL)

Boek2 heeft als missie veel goede boeken in omloop te houden

Ruim 18 jaar ervaring 

Bezig met laden...
close

Favorietenlijst