Zorreguieta, een biografische schets

Jan Thielen;

Paperback in goede staat.

Jorge Zorreguieta - de schoonvader van kroonprins Willem-Alexander - was achtereenvolgens onderstaatssecretaris en staatssecretaris van Landbouw tijdens het militaire bewind van generaal Videla in Argentinië (1976-1981). Dat maakt hem in Nederland tot een omstreden persoon. Op behendige wijze, met inzet van wetenschap en diplomatie, is Zorreguieta door de Nederlandse regering buiten beeld getoverd.
Maar wie is Jorge Zorreguieta? Wat is zijn achtergrond en hoe verliep zijn carrière in de Argentijnse landbouwwereld? Wat was zijn rol bij de voorbereidingen van de militaire staatsgreep van 1976? Wat was de positie van de burgerbewindslieden tijdens de bloedigste van de vele dictaturen die Argentinië in de twintigste eeuw heeft gekend? Hoe zag deze economische equipe de militaire junta en vice versa? Wat wist Zorreguieta van de 'vuile oorlog' en hoe stond hij daar tegenover? En hoe zien Zorreguieta en zijn ex-collega's vandaag de dag op deze dramatische periode terug?
Op basis van tientallen gesprekken met de hoofdpersoon en collega-bewindslieden, alsmede vele schriftelijke bronnen, brengt Jan Thielen in dit boek het leven van Jorge Zorreguieta in kaart. Het is een onthullende biografische schets van Zorreguieta tegen de achtergrond van de even kleurrijke als tragische Argentijnse geschiedenis.

€ 4,50

Gratis verzending > 25€ (NL)

Aantal beschikbaar:

1

Staat:

Goed

ISBN:

9789053303283

Taal:

nl

Jaar van uitgifte:

2001

Uitgever:

Mets & Schilt

Druk:

1e druk

Magazijn locatie:

ZW116

Boeknummer:

231643

Pagina's:

189

Extra korting

%

Meer boeken is meer korting!

  • Vanaf 5 boeken
  • Vanaf 10 boeken
  • Vanaf 15 boeken
  • Vanaf 20 boeken
  • 5% korting
  • 10% korting
  • 15% korting
  • 20% korting

Gemiddelde score voor Boek2

Goede communicatie,

snelle levering en prima verpakt.

Bekeken titels

Bekeken titels

Gratis verzending vanaf €25 (NL)

Boek2 heeft als missie veel goede boeken in omloop te houden

Ruim 18 jaar ervaring 

Bezig met laden...
close

Favorietenlijst